Türkmen atlarının gösterisi beğenildi

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, Türkmenistan’ın Başkenti Aşkabat ile dostluk ve işbirliğinin artırılması amacıyla düzenlediği 'Ankara’da Aşkabat Günleri' başladı.

Google Haberlere Abone ol
Türkmen atlarının gösterisi beğenildi

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, Türkmenistan’ın Başkenti Aşkabat ile dostluk ve işbirliğinin artırılması amacıyla düzenlediği 'Ankara’da Aşkabat Günleri' başladı. Törende, Türkmen atlarının gösterisi izleyenlerden büyük beğeni aldı.

ASKİ Spor Salonu’nda dün başlayan ve 3 gün boyunca sürecek olan organizasyon kapsamında dünyaca ünlü Türkmenistan Devlet Sirki ve Kalkınış Topluluğu’nun, Ahal Teke atlarıyla sergilediği akrobatik gösterisi Başkentliler tarafından ilgiyle izlendi. Ülkeler arasında ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi, dostluk, kardeşlik köprülerinin kurulmasının yanı sıra iki ülke kültürlerinin de yakından sergilenmesine imkan tanıyan kardeş kent ilişkileri kapsamında düzenlenen 'Ankara’da Aşkabat Günleri' ile ilk günden Başkentliler unutulmaz saatler yaşadı.

ASKİ Spor Salonu’nda düzenlenen, Türkmenistan Devlet Sirki ve Kalkınış Topluluğu’nun 45 sanatçısı ile Ahal Teke atlarının muhteşem gösterisinin sergilendiği ilk gün organizasyonuna; Türkmenistan’ın Ankara Büyükelçisi Ata Serdarov, Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Ramazan Kabasakal, ANKET AŞ Genel Müdürü Belma İlhan, belediye bürokratları, Türmenistan’dan gelen konuklar ve çok sayıda Başkentli katıldı.

Dünya’nın birçok ülkesinden çeşitli ödüller kazanan ünlü Türkmenistan Devlet Sirki ve Kalkınış Topluluğu’nun; heyecan, coşku ve neşe dolu gösteriler, önce Türkmenistan’ın yöresel danslarının sergilendiği performansla başladı. Dansların ardından lastik kızın muhteşem gösterisini hayretler içinde izleyen Başkentliler, daha sonra ise ip cambazının güvenlik önlemi almadan yerden metrelerce yüksekte yapmış olduğu hareketler de beğenildi.

Birbirinden güzel gösteriler, sevimli palyaçoların izleyici koltuklarındaki çocuklarla iletişim kurarak yapmış olduğu neşe dolu şovlar çocukları kahkahaya boğarken, gözleri bağlı adamın kamçıyla şamdan üzerinde yanan mumları söndürmesi gösterilerin en unutulmaz anları oldu. Gösterilerin sonunda dünyaca ünlü Türkmen atları sahne aldı. İzleyicilerin karşısına ellerinde Türk ve Türkmenistan bayrakları ile çıkan akrobat binicilerin gösterileri nefesler tutularak izlendi. Atlı gösterilerin en çok alkış alanlarından biri ise henüz tay olan atı ile 12 yaşındaki binicisinin muhteşem gösterisi oldu. Salonu dolduran Başkentliler tarafından büyük beğeni ile izlenen gösteriler, “Ankara’da Aşkabat Günleri” kapsamında 15 Aralık Pazar gününe kadar devam edecek. CİHAN

Yorumlar