Türkmen atları Başkent'e geliyor

Başkent, 13-15 Aralık tarihleri arasında Ankara’da 'Aşkabat Günleri' organizasyonuna ev sahipliği yapacak.

Google Haberlere Abone ol
Türkmen atları Başkent'e geliyor

Başkent, 13-15 Aralık tarihleri arasında Ankara’da 'Aşkabat Günleri' organizasyonuna ev sahipliği yapacak.
Büyükşehir Belediyesi'nin, kardeş kentlerinden olan Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat ile dostluk ve işbirliğinin artırılması amacıyla düzenlediği etkinlikte, Türkmen atları akrobatlarla gösteriler yapacak.
Ödüllerle de büyük ilgi toplayan Türkmenistan Devlet Sirki ve Kalkınış Topluluğu 3 gün boyunca toplam 5 gösteri sunacak.
Son olarak Moskova’da düzenlenen Dünya Sirk Festivali’nde birincilik ödülü alan ve dünya çapında bir üne kavuşan, birçok ülkenin de tercihi haline gelen topluluk, 45 Türkmenistan devlet sanatçısı ve beraberlerinde 11 Ahal Teke Atı’nın yer aldığı gösterisini sergileyecek.

CUMHURBAŞKANI GÜL’E DE GÖSTERİ YAPMIŞTI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, mayıs ayında Türkmenistan ziyareti sırasında da gösteri yaparak, beğeni toplayan topluluk, 13 Aralık Cuma günü saat 14.00’da açılış programıyla gösteriye başlayacak. ASKİ Spor Salonu’ndaki performanslar, ücretsiz olarak izlenebilecek. Ankara’nın 29 ayrı noktasından hareket edecek otobüs seferleriyle ulaşım hizmeti verilecek. Atlar; cumartesi ve pazar günleri de saat 13.00 ve 18.00’da iki ayrı gösteri yapacak.


CİHAN

Yorumlar