Türklerin Libya’dan tahliyeleri başladı

Libya’da yaşanan olaylar sebebiyle Türk vatandaşlarının ülkeden tahliyesi başladı. Kiralanan bir uçakla 250 kişilik bir grup İstanbul'a getirildi. Dışişleri Bakanlığı, Libya’da kamu düzeni ve güvenlik durumundaki istikrarsızlık ve...

Google Haberlere Abone ol
Türklerin Libya’dan tahliyeleri başladı

Libya’da yaşanan olaylar sebebiyle Türk vatandaşlarının ülkeden tahliyesi başladı. Kiralanan bir uçakla 250 kişilik bir grup İstanbul'a getirildi.

Dışişleri Bakanlığı, Libya’da kamu düzeni ve güvenlik durumundaki istikrarsızlık ve olumsuz gelişmeler çerçevesinde, Libya’da bulunan vatandaşların ülkeyi terk etmelerini kuvvetle tavsiye etmişti. Bugün de edildiği Libya'da bulunan vatandaşlar THY’den kiralanan uçaklarla Türkiye’ye gelmeye başladı. Karayoluyla Tunus'un Diherba kentine getirilen Türkler, buradan uçaklarla Atatürk Havalimanı’na getirildi.

Libya’da döner dükkanında çalışan Mithat Dıranda, Libya’da yaklaşık 20 gündür mahsur olduklarını söyledi. Libya’da yaşananları, “Durum çok berbat” diye nitelendiren Mithat Dıranda, “Herkes birbirini öldürüyor, tuttuğunu öldürüyor. Çarşıya çıkılmıyor, çıktığımız zaman Türklerin başlarına silah dayıyorlar. Cüzdanını, cep telefonunu parasını her şeyini alıyorlar. Baktı hiçbir şey alınmıyor, rehin tutuyorlar. İki arkadaşım şuana kadar kayıp. Fidye istiyorlar, beklide öldürüldüler bilmiyoruz.” dedi.

Libya’dan gelen İsmail Şahin ise “Konsolosluk aracılığı ile geldik. Ama hep korku içinde geldik. Tunus’tan 7 otobüsle havalimanına getirildik. Libya baya karıştı onun için konsolosluk, devletimiz bize uçak gönderildi. Trablus Büyükelçiliği bizi Tunus’a kadar taşıdı. Uçak bizi aldı, 600-700 kişi getirdi. Hala gelecekler var. İnsanlarımız perişan halde. Can tehlikesi var.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar