"Türkiye'yi yönetenler kimin yanında durmuşsa o ülkeyi felakete sürükledi"

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “Türkiye’yi yönetenler nerede taraf olmuşlarsa nereye akıl hocalığı yapmışlarsa kimin yanında durmuşlarsa onu ve o ülkeyi felakete sürüklediler” dedi. BBP Genel Başkanı Destici,...

Google Haberlere Abone ol
"Türkiye'yi yönetenler kimin yanında durmuşsa o ülkeyi felakete sürükledi"

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “Türkiye’yi yönetenler nerede taraf olmuşlarsa nereye akıl hocalığı yapmışlarsa kimin yanında durmuşlarsa onu ve o ülkeyi felakete sürüklediler” dedi.

BBP Genel Başkanı Destici, İzmir İl Başkanlığı'nın düzenlediği iftar programına katıldı. Burada konuşma yapan Destici, “Maalesef şöyle kafamızı kaldırıp İslam coğrafyası ya da dünya coğrafyası üzerinde göz gezdirdiğimizde nerede kan, nerede gözyaşı nerede savaş varsa nerdeyse bu coğrafyaların tamamı Müslüman coğrafyası, İslam coğrafyası. Müslümanlar ya aralarına sokulan çeşitli tefrikalarla birbirlerine düşürülmüşler ya iktidar savaşlarıyla birbirlerine düşürülmüşler, ya mezhep farklılıkları kaşınarak birbirlerine düşürülmüşler ya da Gazze’de Filistin’de olduğu gibi mazlum kalmışlar, mahsun kalmışlar, yalnız kalmışlar ve maalesef gaddar katil İsrail’in bombalarına hedef olmaktadır. Dolayısıyla bizim Ramazan ayı boyunca tüm dualarımız bu İslam coğrafyalarındaki kan ve gözyaşının durması için Müslümanların birbirlerini öldürmekten birbirini boğazlamaktan ve birbirlerine zulmetmekten uzak durmalarını sağlamak için geçmelidir diye düşünüyorum" diye konuştu.

Destici, “Bütün dünyanın gözü önünde İsrail Gazze’yi bombalıyor. Sivil genç çoluk çocuk demeden bütün hedefleri vurabiliyor. 200’e yakın insan hayatını kaybetti ve maalesef bütün dünya bunu seyrediyor. Tersi olmuş olsaydı, Gazze’de Yahudiler oturuyor olsaydı, aynı şeyi Filistin Yahudilere yada Hıristiyanlara yapsaydı, acaba bu hür dünya denilen batı yine seyirci kalır mıydı? Bir kere hepimizin bu soruya cevap vermemiz lazım” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin caydırıcı adımlar atmadığını dile getiren Destici şunları söyledi: “Türkiye’yi yönetenlerin de bu konuda maalesef iç siyaset malzemesi olarak kullandıkları sözlerden daha fazla şeyleri yapmaları gerekir. Şimdi birilerinin İsrail ile Filistin arasındaki tarafsızlığını diline dolayanlar acaba kendilerinin taraf olmasının sonucunu hiç hesap ediyorlar mı? Nerede taraf olmuşlarsa nereye akıl hocalığı yapmışlarsa kimin yanında durmuşlarsa onu ve o ülkeyi felakete sürüklediler. Bakın Mısır’ın Mursi’nin yanında durdular. Şimdi Mursi nerede cezaevinde ve onlarca yüzlerce adamı idama mahkum oldu. Suriye’de Esed’i devireceklerdi ve kimin yanında durdularsa 100 binden fazla insan hayatını kaybetti. Suriye’nin durumu şu anda içler acısı. Irak’a müdahil oldu 3'e bölünmek üzere. Bundan 4-5 sene önce bu hükümetin sözcüleri ve sayın Başbakan Irak’ın kuzeyinde oldu bittiye müsaade etmeyiz. Yani o bölgenin özerkleşmesine müsaade etmeyiz diyenler Barzani’yi ağırladılar. Ve beklide birkaç gün içinde yada birkaç ay içinde orada bağımsız Kürdistan devleti kurulacak ve bunu ilk kim tanıyacağını ilan etti İsrail tanıyacağını ilan etti. Ve muhtemeldir ki henüz bizimkiler açıklamasa bile ikinci tanıyacak ülke Türkiye olacak.”

Destici, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde İhsanoğlu'nu destekleyeceklerini tekrarladı. CİHAN

Yorumlar