Türkiye'ye yasadışı yollardan sokulan!..

CHP'li Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu önergesinde, Türkiye'ye 2002 yılından bu yana Türkiye'ye yasadışı yollarla kaç gizli kameranın sokulduğunu ve bunların akıbetinin ne olduğunu sordu.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'ye yasadışı yollardan sokulan!..

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından yazılı olarak cevaplandırılması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na soru önergesi sundu. Tanrıkulu, önergesinde 'İzmir'de Türkiye'ye yasadışı yollarla sokulduğu belirtilen 2 bin 277 adet gizli kamera ele geçirilmiştir' haberlerine değinerek, Türkiye'ye son 12 yılda yasadışı yollarla kaç adet gizli kamera sokulduğunu sordu. 

CHP'li Sezgin Tanrıkulu tarafından Başbakan Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle sunulan önergede şu sorular yer aldı; "Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na bağlı, Ege Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü Koordinesinde İzmir Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü elemanları internet üzerinden yapılan satışlardan yola çıkarak bir operasyon düzenlemiştir. Başlatılan çalışmalar sonucunda Türkiye'ye değişik yollardan gizli kamera ve dinleme cihazları sokulduğu bilgisine ulaşılmıştır. Türkiye'ye yüklü miktarda gizli kamera ve dinleme cihazlarının sokulduğu tespiti üzerine, Bayraklı semtinde bulunan ve depo gibi kullanıldığı görülen bir evde yapılan aramada 11 bin adet elektronik eşya, bu eşyalara ait şarj aletleri ve aksamları ele geçirilmiştir. Eşyalar üzerinde yapılan incelemeler sonucunda; 208 adet masa saati, 187 adet gözlük , 247 adet anahtarlık, 279 adet askılık, 7 adet yangın dedektörü, 234 adet kol saati, 660 adet usb, kalem, çakmak, bellek ve benzeri cinsinde toplam 2 bin 277 adet gizli kameranın Türkiye'ye yasadışı yollarla sokulduğu tespit edilerek el konulmuştur.

2010-2014 yılları arasında internet üzerinde yapılan satışlardan kaç adeti takibe alınmıştır? 

Takibe alınan satışlar akabinde, Türkiye'ye yasa dışı yollarla sokulmak istenen ve ele geçirilen ürün miktarı nedir? Bu ürünlerin mahiyetleri nelerdir?

Ele geçirilen 2 bin 277 adet gizli kameranın menşei nedir?

2002-2014 yılları arasında 10 Ocak tarihi itibariyle Türkiye'ye yasadışı yollardan sokulan gizli kamera ve dinleme cihazlarının sayıları nedir? Bu cihazların akıbeti ne olmuştur?"

Yorumlar