Türkiye'ye sığınan bir grup Uygur Türk'ü havaalanında kalıyor

Çin’de kaçarak çeşitli ülkelerden aktarmalı olarak Türkiye’ye sığınan bir grup Uygur Türk'ü daha, 5 gündür Atatürk Havalimanı’nda bekliyor. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Uygur Türk'ü kendileri için hazırlanan paravanda...

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'ye sığınan bir grup Uygur Türk'ü havaalanında kalıyor

Çin’de kaçarak çeşitli ülkelerden aktarmalı olarak Türkiye’ye sığınan bir grup Uygur Türk'ü daha, 5 gündür Atatürk Havalimanı’nda bekliyor. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Uygur Türk'ü kendileri için hazırlanan paravanda kalıyor.

Çin’den kaçarak çeşitli ülkelerden aktarmalı olarak Türkiye’ye gelen bir grup Uygur Türk’ü de pasaport kontrolünden geçmek için sıraya girdi. Uygur Türkleri vizeleri olmadığı için Türkiye’ye giriş yapamadı. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Uygur Türk’leri Atatürk Havalimanı’nda beklemeye başladı. Uygur Türkleri için Atatürk Havalimanı dış hatlar terminali geliş katı pasaport arkasındaki bir bölümde paravan hazırlandı. Paravanda yaşayan Uygur Türkleri’nin ihtiyaçları Atatürk Havalimanı İşletmecisi TAV tarafından karşılanıyor.

Geçtiğimiz ayda 17 gün Atatürk Havalimanı’nda kalan bir grup Uygur Türkü, tartışmalara sebep olmuştu. Türkiye’ye girişleri konusunda izin çıkmasının ardından Uygur Türkleri, pasaport kontrolünden geçerek yabancılar şubeye götürülmüştü.

CİHAN

Yorumlar