"Türkiye’nin yargı bağımsızlığı zedelendi"

Türkiye Barolar Birliği Disiplin Kurulu Başkanı Mehmet Haşim Mısır, "Türkiye adalet tarihi perişanlıklarla dolu.

Google Haberlere Abone ol
"Türkiye’nin yargı bağımsızlığı zedelendi"

Türkiye Barolar Birliği Disiplin Kurulu Başkanı Mehmet Haşim Mısır, "Türkiye adalet tarihi perişanlıklarla dolu. Adaletten yoksun toplumlar yok olmaya mecburdur, adaletin tam olarak sağlanamadığı yerlerde rejim çöker.” derken Gaziantep Baro Başkanı Ali Elibol, Türkiye’de yargı bağımsızlığının ciddi olarak zedelendiğini savundu. Elibol, “İnsanlığı, krallar, hükümdarlar değil seçimle iktidar olan faşist yönetimler yok etti” şeklinde konuştu.

Mitolojik çağlardan bugüne hukukun hiyerarşisinden ve işleyişinden bahseden Mısır, “Yalnız hukukçu yoktur, olması da mümkün değildir.” diye konuştu. Mısır, avukatlık mesleğinin hakkıyla yerine getirilmesi durumunda adaletin timsali olarak nitelendirilebileceğini ifade ederek, avukatların sonuçları ne olursa olsun savunma hakkını yerine getirmek zorunda olduğunu da vurguladı.

Zirve Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nin Genç Hukukçular Kulübü tarafından organize edilen panle Türkiye Barolar Birliği Disiplin Kurulu Başkanı Mehmet Haşim Mısır, Gaziantep Baro Başkanı Ali Elibol ve Kahramanmaraş Baro Başkanı Metin Doğan katıldı.

Gaziantep Baro Başkanı Ali Elibol, Türkiye’de yargı bağımsızlığının ciddi olarak zedelendiğini savunarak, bu durumun hukukun kusursuz yapısını olumsuz etkilediğini söyledi. Elibol, “İnsanlığı, krallar, hükümdarlar değil seçimle iktidar olan faşist yönetimler yok etti” dedi. Bu durumun günümüzde de devam ettiğini vurgulayan Elibol, seçimle iş başına gelen yönetimlerin adaletin işleyişini engellemek yerine, bu işleyişin daha sağlıklı ve daha kuvvetli olmasını sağlamaları gerektiğini kaydetti. Yargının üç değişmez kurulanın bağımsızlık, eşitlik ve demokratik işleyiş olduğunu aktaran Elibol, bu üç öğenin günümüzde bir arada bulunamadığını ve yargı bağımsızlığına ciddi zarar verdiğini açıkladı. Yargı bağımsızlığının Türkiye’de de ciddi olarak zedelendiğini açıklayan Elibol, bu durumun hukukun kusursuz yapısını olumsuz etkilediğini savundu.









CİHAN

Yorumlar