Türkiye’nin ünlü aşçılarından Diyarbakır Surları'nda UNESCO'ya mesaj

Türkiye’nin en işi 140 aşçısı 1. Güneydoğu Anadolu Ulusal Yemek Yarışması için geldiği Diyarbakır'da tarihi surlara çıkarak Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Örgütü'ne (UNESCO) çağrıda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye’nin ünlü aşçılarından Diyarbakır Surları'nda UNESCO'ya mesaj

Türkiye’nin en işi 140 aşçısı 1. Güneydoğu Anadolu Ulusal Yemek Yarışması için geldiği Diyarbakır'da tarihi surlara çıkarak Birleşmiş Milletler Eğitim Bilim ve Kültür Örgütü'ne (UNESCO) çağrıda bulundu. Ünlü aşçılar, Diyarbakır Surları ile Hevsel Bahçeleri’nin korunması için surlardaki burçlardan biri olan Keçi Burcu’na çıkarak “Diyarbakır Kalesi ve Hevsel Bahçeleri Kültürel Peyzajının UNESCO'ya Adaylığını Destekliyoruz” pankartı açtı.
Ankara Matbah-ı Amire Yaşatma ve Aşçılar Derneği ile Diyarbakır Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği 1. Güneydoğu Anadolu Ulusal Yemek Yarışması yarın yapılacak. Yarışmaya katılacak olan ünlü aşçılardan oluşan jüri üyeleri, Diyarbakır Keçi Burcu’nda basın açıklaması yaptı. Aralarında Samanyolu Yayın Grubu Aşçıbaşı Saim Umar, Reyna Şefi Fahrettin Birol Temel, Radison Blue Mutfak Şefi Fikret Özdemir, Ramada Palazı Mutfak Şefi Naif Bağı gibi tanıdık isimlerin olduğu aşçılar adına açıklamayı Ankara Matbah-ı Amire Yaşatma ve Aşçılar Derneği Başkanı Gökhan Gümüş yaptı. Bölgenin kültürüne katkı sunmak için böyle bir organizasyon yaptıklarını anlatan Gümüş, “Lezzetler farklı olsa da kardeşlik birdir” temel sloganını benimsediklerini kaydetti. Gümüş, 44'ü jüri, 140'ı şef olmak üzere 270 katılımcının Diyarbakır'a geldiğini söyledi. Gümüş’ün açıklamalarını Kürtçe bilen bir aşçı tarafından tercüme edildi. Yarın Sümerpark Ortak Yaşam Alanı’nda kurulacak olan 6 mutfakta her bir yarışmacı aşçıya 1 saat içinde sunumluk yemek çıkarması istenecek. 20 Nisan Pazar günü saat 17.00’de jüride yer alan 6 mutfak şefi bölgenin yöresel yemekleri için yarışacak. Yapılan etkinlik iki gün boyunca halka açık olacak. Etkinlik kapsamında 19 Nisan saat 20:00'da Sümerpark Anfi Tiyatro'da sanatçı Rojda'nın konseri olacak. Ayrıca 20 Nisan akşamı saat 20.00’de de Diyarbakır Kervansaray Otel’de bir gala gecesi düzenlenecek. Aşçılara katılım sertifikası, dereceye girenlere de madalya ve kupalar verilecek.
CİHAN

Yorumlar