Türkiye’nin şampiyonları ödüllerini Soma için aldı

Samanyolu Eğitim Kurumları tarafından bir yıl boyunca katıldıkları ulusal ve uluslararası yarışmalarda derece elde eden 320 öğrenciye ödülleri verildi. Soma faciası nedeniyle ertelenen ödül töreninde, hayatını kaybeden işçiler dualarla...

Google Haberlere Abone ol
Türkiye’nin şampiyonları ödüllerini Soma için aldı

Samanyolu Eğitim Kurumları tarafından bir yıl boyunca katıldıkları ulusal ve uluslararası yarışmalarda derece elde eden 320 öğrenciye ödülleri verildi. Soma faciası nedeniyle ertelenen ödül töreninde, hayatını kaybeden işçiler dualarla anılırken, başarılı öğrenciler ödüllerini Soma'da hayatını kaybeden madenciler için aldı.

Samanyolu Eğitim Kurumları tarafından 2013-2014 yılı arasında 'Türkiye’nin Şampiyonları' ödül töreni düzenlendi. Geçtiğimiz haftalarda Manisa Soma’da yaşanan ve 301 kişinin hayatını kaybettiği maden faciası nedeniyle ertelenen tören, Soma’da hayatını kaybeden işçilere saygı duruşu ve dua okunarak başladı. Bağımsız milletvekilleri Ertuğrul Günay ve İlhan İşbilen, Trabzon eski Milletvekili Kemalettin Göktaş, Samanyolu Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hakan Yılmaz ve ödül alacak öğrencilerin ailelerinin katıldığı ödül töreninde çeşitli branşlarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Samanyolu Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hakan Yılmaz, 2013-2014 eğitim-öğretim yılı içerisinde, olimpiyat, proje, spor, dil, sınav ve kültür sanat olmak üzere 6 kategoride toplam 320 öğrencinin ödül almaya hak kazandığını söyledi. Yılmaz, “Bu tablo sadece Samanyolu Eğitim Kurumları'nın değil, siz değerli konuklarımızın ve tüm Anadolu insanının gurur duyacağı bir tablo. Ben sözü daha fazla uzatmadan sizleri bu gurur verici tabloyla baş başa bırakmak istiyorum.” ifadelerini kullandı.

Ulusal ve Uluslararası Bilim Olimpiyatları'nda derece elde eden öğrenciler ödüllerini Kültür eski Bakanı ve İzmir Bağımsız Milletvekili Ertuğrul Günay’ın ellerinden aldı. Öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektiren Günay, Türkiye’nin ismini bilim alanında yükseklere çıkarmaya çalışan herkese, güzel çalışmalara manevi önderlik eden isimlerden başlayarak teşekkürlerini iletti. Günay, Soma’da yaşanan maden kazasının tekrarlarının yaşanmaması için bilimi ve eğitimi daha da yükseklere çıkarmanın önemli olduğuna değindi. Günay, “Bundan bir süre önce vatanımızın bir köşesinde ülkemizin geliştiğini kalkındığını söylerken, bu gelişmenin ve kalkınmanın nimetlerinden sadece zenginlerin daha zengin olarak istifade etmiş olmasınlar. Yoksulların da hayat şartları iyileşsin ve onlar da iş kazalarında yüzlerce kişi kurban olup gitmesin. 300’den fazla kardeşimizin bir faciada yaşamını yitirmesini bir daha yaşamam üzere saygıyla eğiliyorum. Bu okulları çoğaltarak, bilimin, okulların eğitimini, sayısını ve kalitesiyle bu acıların yaşanmamasının yollarını açmaya çalışacağız. Çünkü bu acıları en temel önlemi bilimi ve eğitimi yükseltmeye çalışmaktır.” şeklinde konuştu.

Bilim Olimpiyatları'nda derece elde eden ilk ve ortaöğretim öğrencilerine de ödüllerini İzmir Bağımsız Milletvekili İlhan İşbilen verdi. Öğrencilerin gösterdikleri başarının gurur verici olduğunu kaydeden İşbilen, “Bu evlatlarımıza emek veren kardeşlerimizin ve destek olan ailelere, mütevelli heyetleri ne kadar iftihar etseler, övünseler yeri olduğunu anlamış oldum. Yaşım 60’ın üzerinde ama bunu itiraf etmek de bana bugün bir ders oldu.” dedi.

Törende; olimpiyat dalında 72, Proje dalında 35, Spor dalında 117, Sınav dalında 13, Kültür Sanat dalında 19, Yabancı Dil dalında ise 62 ve toplamda 318 başarı öğrenci ödüllerini aldı. CİHAN

Yorumlar