Türkiye'nin mozaikleri bütün dünyada tanıtılacak

"Mozaik Yolu" Projesi çerçevesinde Şanlıurfa, Hatay, Gaziantep ve Kahramanmaraş'taki mozaiklerin tanıtımı için basın mensuplarının katılacağı turlar düzenlenecek.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'nin mozaikleri bütün dünyada tanıtılacak

Ortak Nesiller Entegrasyonu (ONE) Derneği, tarihî süreçte yapılan kazı çalışmalarında gün yüzüne çıkarılan eşsiz mozaiklerin dünya çapındaki bilinirliğini arttırmak gayesiyle "Mozaik Yolu" adı altında bir proje geliştirdi. Proje, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Şanlıurfa Büyükşehir belediyelerinin desteği ve ONE Derneği Danışma Kurulu Başkanı Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın öncülüğünde yürütülüyor.


Anadolu'nun yeni kültür yolu

Proje çerçevesinde 4 ilin büyükşehir belediyelerinin katkılarıyla nisan, mayıs, eylül ve ekim aylarında 8 tur organize edilerek yerli ve yabancı basın mensupları, akademisyenler, öğrenciler, kanaat önderleri, kültürel miras alanında çalışmalar yürüten uluslararası sivil toplum kuruluşları, dernek ve vakıf temsilcileri bölgede gezdirilecek. Bu şekilde, başta mozaikler olmak üzere bu bölgelerin tarihî, kültürel ve tabii zenginliklerinin tanıtımı yapılacak.

Çalışmanın yurtdışı tanıtımı, 28 Mayıs 2016 günü Venedik Mimarlık Bineali'nde, 2017'de dünyanın en büyük dekoratif sanat ve tasarım müzesi olan İngiltere'deki Victoria and Albert Museum'da ve dünyanın en büyük müze kompleksi ABD'deki Smithsonian Müzesi'nde yapılacak. Projenin tanıtımı için iki yıllık bir planlama dâhilinde İngiltere ve ABD'de etkin faaliyetler de yürütülecek.

Yorumlar