Türkiye’nin konuştuğu kadın kürtaj oldu

Ayrılmak istediği arkadaşının av tüfekli saldırısında annesi ölen, kendisi sol kolundan yaralanan 24 yaşındaki Ayşe Kocaoğlu, kürtaj oldu.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye’nin konuştuğu kadın kürtaj oldu

Kocaoğlu, gebe bulunduğu için enfeksiyona karşı ilaç verilmediğini ve kolunu kaybetme riski olduğunu öne sürmüştü.

9 Şubat günü Muğla’nın Fethiye ilçesinde ayrılmak istediği sevgilisi Gökhan A. yönünden kolundan vurulan ve iki maaş gebe bulunan 24 yaşındaki Ayşe Kocaoğlu, İzmir’deki hastane odasından gözyaşları içerisinde katkı istek etmişti. Hamile bulunduğu için enfeksiyona karşı ilaç verilmediğini, bu nedenle kolunu kaybetme riski bulunduğunu öne devam eden Kocaoğlu, tedavi gördüğü İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin baba izni olmaksızın kürtaj yapamadığını söylemiş ve kürtaj olmak istediğini belirtmişti.

SAĞLIK BAKANLIĞI MÜDAHALE ETTİ

Haberin peşinden İlan oluşturan Sağlık Bakanlığı, Kocaoğlu konusu için kürtaj kararı alındığını duyurdu. Kocaoğlu, bugün öğlen saatlerinde kürtaj oldu. Kocaoğlu’na psikolojik destek sağlanırken, Sosyal Hizmetmetler İl Müdürlüğü’nün görevlendirdiği bir görevlinin refakat ettiği söylendi.

“DİPLOMALARINI NEREDEN ALDILAR”

Öte yandan İzmirli kadınlar da yaşananları protesto etmek üzere İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği önünde fiil yaptı. Grup hesabına konuşan Pınar Demir, Kocaoğlu gebe olmasına karşın tedavinin ilk zamanlarında iki defa umumi anestezi uyguladığını hastanenin buna karşın gebeliği sonlandırma kararı almadığını kaydetti. Demir, “Ayşe’nin koluna müdahale edilirken kendisine umumi anestezi uygulanmış. Hamile kadınlara umumi anestezi uygulanması zaten tıbben problemli bir şeydir. Bu koşullar altında kadının gebeliğini devam ettirmek tıp eğitimi almış bir kişinin yapmayacağı bir şey. Diplomalarını nereden aldıklarını sormak istiyoruz. İki defa umumi anestezi uygulanmış ve gebeliği devam ettirilmiş” dedi.

“KOLUNDA CİDDİ ENFEKSİYON VAR”

Ayşe Kocaoğlu’nun sözlü bir şekilde kürtaj istek ettiğini anlatım eden Demir sözlerini şöyle sürdürdü: “Başhekim tam olarak bunun bu hastanede gerçekleştirilmeyeceğini, bu eylemi fakat Buca’daki hastanede gerçekleştirebileceklerini söylemişler. Ayşe burada 15 gündür burada bulunmasına karşın Buca’daki hastaneye sevk edilmemiş ve kürtaj işlemi gerçekleştirilmemiştir. Mezunun basına yansıması ile birlikte bu uygulamayı devam ettiremediler. Ayşe enfeksiyona karşın hususi bir odada kalmıyor. Kolunda mühim bir enfeksiyon var. Koşullarının iyi bulunduğu söylenemez.”

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar