Türkiye'nin itibarını zedeleyen iptal

Bu yıl İstanbul'da yapılması planlanan 24. Dünya Siyaset Bilimi Kongresi, Türk organizatörlerin 'terör propagandası' nedeniyle iptale edildi

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'nin itibarını zedeleyen iptal

Son Haberler Logo

Uluslararası Siyaset Bilimi Topluluğu'nun (IPSA) 23-28 Temmuz tarihlerinde İstanbul'da düzenleyeceği 24. Dünya Siyaset Bilimi Kongresi, organizatör heyetin Türk üyelerinin tutumları nedeniyle iptal edildi.

Dev kongrenin hazırlıkları devam ederken Bölgesel Organizasyon Komitesi'nde görevli 8 kişilik 'Türkiyeli' heyet, IPSA'ya bir rapor yazarak “Burası güvenli değil, gelmeyin” dedi.

Yeni Şafak'ın haberine göre, terör propagandasından etkilenen IPSA, Türkiye'deki heyete güvenlik ortamıyla ilgili kaygılarını iletti. Türk akademisyenler ise bu yersiz kaygıyı ortadan kaldırmak yerine, kendi yaşadıkları dünya kenti İstanbul'un 'güvenli bir yer olmadığını' iddia ederek, IPSA üyelerine “Güvenliğinize teminat veremeyiz” şeklinde rapor sundu. Dünya çapındaki kongrenin iptaline neden olan Türk heyetin raporu sonrası IPSA, İstanbul'da planlanan etkinliği başka bir Avrupa şehrinde düzenleme kararı aldı. 24. Dünya Siyaset Bilimi Kongresi'nin, Avrupa'nın hangi şehrinde gerçekleştirileceği ise henüz netlik kazanmadı.

KOMİTEDE YER ALAN İSİMLER

Yabancı akademisyenlere “Türkiye'ye gelmeyin” diyerek bir anlamda 'ikinci bir ihanet bildirisine' imza atan komite şu isimlerden oluşuyor: Prof. Dr. Ersin Kalaycıoğlu (Sabancı Üni.), Prof. Dr. İlter Turan (Bilgi Üni. - Komite Onursal Başkanı), Prof. Dr. Şule Kut (Okan Üni.), Dr. Füsun Türkmen (Galatasaray Üni.), Doç. Dr. Gencer Özcan, Dr. Cemil Boyraz, Murat Borovalı (Bilgi Üni.).

Yorumlar