Türkiye’nin ilk yeşil enerji personeli Kocaeli’nde yetişiyor

Fosil yakıtların çevreye verdiği zararı en aza indirmek için alternatif enerji kaynaklarının önemi giderek artıyor.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye’nin ilk yeşil enerji personeli Kocaeli’nde yetişiyor

Fosil yakıtların çevreye verdiği zararı en aza indirmek için alternatif enerji kaynaklarının önemi giderek artıyor. Yeşil enerji olarak tanımlanan alternatif kaynaklar, sürekliliği olan ve tamamen çevreci özelliği bakımından geleceğin tercihleri arasında en büyük paya sahip olacak. Rüzgar ve güneş gibi enerji kaynakları artık daha yoğun bir şekilde ele alınıyor. Bu amaçla Türkiye’nin ilk yeşil enerji teknisyenleri yetişmeye başladı. 2012 yılında Yenilenebilir Enerji Teknolojileri adı altında açılan bölüm, 46 öğrencisiyle rüzgar ve güneş gücünün enerjiye dönüştürülmesi konusunda eğitim gerçekleştiriyor.

    TEKNİK BİLGİLER ÖĞRENİLİYOR

    Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin ortağı olduğu ALPER (Yenilenebilir Enerjiler İçin Öğrenme Programının Adaptasyonu) Projesi sonunda Türkiye’nin ilk Enerji Meslek Lisesi’nin Kocaeli’nde kurulması planlanıyor. Kocaeli Atatürk Endüstri Meslek Lisesi’nde kurulan Yenilenebilir Enerji Teknolojileri Bölümü’nde öğrencilere sistemlerin çalışma prensipleri, enerjiyi toplama, depolama ve aktarma, arızaların giderilmesi ve bakımların yapılması gibi pek çok teknik konuda eğitimler veriliyor. Eğitimler Avrupa ülkelerinde uygulanmakta olan mesleki uygulamaları içeriyor.

    "KENDİ ENERJİMİZİ ÜRETECEĞİZ"

    Bölüm öğrencisi 10P sınıfından Asena Çavuş, “Bölümü seçmemdeki en büyük etken Türkiye’ye katacağı yenilikler oldu. Araştırdım yenilenebilir enerji alanında çalışabileceğimi anladım. Bölümün amacı enerjide dışa bağımlı olan ülkemizi alternatif kaynaklar oluşturarak kendi kendine yetebilir bir hale getirmek.” şeklinde konuştu.
    
    Serhat Albayrak ise bölümle ilgili düşüncelerini şöyle ifade etti: “Bölüme büyük bir çaba harcayarak geldim. Milli Eğitim Bakanlığı’ndan bölümle ilgili bilgi aldım. Amacımız para ödemeden kendi enerjimizi üretmek. Çok masrafsız bir elektrik üretiyoruz. Atölyemizde yenilenebilir kaynaklarla ilgili bilgiler öğreniyoruz.” CİHAN

Yorumlar