Türkiye’nin ilk özel Arapça kanalı Hira TV, internette yayına başladı

Türkiye’nin ilk özel Arapça televizyon kanalı, yayın hayatına internetten merhaba dedi. Samanyolu Yayın Grubu'nun uzun zamandır beklenen Arapça televizyonu Hira TV, bugün internet aracılığıyla yayına başladı. Türkiye ile Arap alemi arasında...

Google Haberlere Abone ol
Türkiye’nin ilk özel Arapça kanalı Hira TV, internette yayına başladı

Türkiye’nin ilk özel Arapça televizyon kanalı, yayın hayatına internetten merhaba dedi.

Samanyolu Yayın Grubu'nun uzun zamandır beklenen Arapça televizyonu Hira TV, bugün internet aracılığıyla yayına başladı. Türkiye ile Arap alemi arasında sağlam ve güvenilir köprüler kurmayı hedefleyen Hira TV, “Hakikatin Dili” sloganıyla yayın hayatına başladı.

Hira TV, önemli bir uluslararası organizasyonu internet üzerinden canlı yayınlayarak yayın hayatına merhaba dedi. Yeni Ümit ve Hira dergilerinin 10-11 Mayıs'ta İstanbul’da düzenlediği "İslam Dininin Zenginliği: İçtihad ve Kıyas Uluslararası Sempozyumu" www.hira.tv adresinden Arapça olarak canlı yayınlandı.

"HAKİKATİN DİLİ", ARAP ÂLEMİNİN BÜTÜN KESİMLERİNE HİTAP EDECEK

Samanyolu Yayın Grubu’nun 20 yılı aşkın birikim ve tecrübesinin üzerine kurulan Hira TV, Grup bünyesindeki tüm kanalların ürettiği kaliteli yapım ve programları Arapça olarak yayınlayacak. Bir aile kanalı olma hedefini taşıyan Hira TV diziler, kadın ve çocuk programları ile zengin kültürel ve ilmi yapımlarla küçüğünden büyüğüne Arap aleminin tüm kesimlerine hitap edecek. Hira TV ayrıca Fethullah Gülen Hocaefendi’nin sohbet ve vaazlarını da Arapça olarak yayınlayacak.

Televizyondaki kuruluş hazırlıkları büyük heyecan ve hızla devam ediyor. Hira TV Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Acar, internet yayınıyla içerik yüklemeye başladıklarını belirterek, “İlk kez bugün canlı yayınla merhaba demiş olduk. İnternet bizim için uydu yayıncılığı öncesi hazırlık aşaması olacak.” dedi. Kanalın esas çıkışı ise kısa süre içinde başlaması hedeflenen uydu yayıncılığıyla olacak.

Arap ülkelerini kapsayan uydular üzerinden yapılacak televizyon yayıncılığıyla Hira TV yaklaşık 400 milyonluk Arap alemine sesini ulaştıracak. CİHAN

Yorumlar