'Türkiye'nin gastronomi turizm potansiyeli İtalya ve Fransa'dan yüksek'

Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu (AŞPAGED) Başkanı Ümit Yüksel, Türkiye'nin gastronomi turizmi potansiyelinin bu alanda söz sahibi olan İtalya ve Fransa'dan daha yüksek olduğunu söyledi. Gastronomi turizminin Türkiye'de yeni yeni başladığını...

Google Haberlere Abone ol
'Türkiye'nin gastronomi turizm potansiyeli İtalya ve Fransa'dan yüksek'

Aşçılar ve Pastacılar Federasyonu (AŞPAGED) Başkanı Ümit Yüksel, Türkiye'nin gastronomi turizmi potansiyelinin bu alanda söz sahibi olan İtalya ve Fransa'dan daha yüksek olduğunu söyledi. Gastronomi turizminin Türkiye'de yeni yeni başladığını belirten Yüksel, yöresel mutfak zenginliğiyle kısa zamanda bu ülkeleri yakalayacağına yürekten inandığını kaydetti.

1. Manavgat Akdeniz Uluslararası Aşçılar Şampiyonası için Antalya'nın Manavgat ilçesinde bulunan Yüksel, gastronomi turizmi ve çalışmalarıyla ilgili Cihan Haber Ajansı'na açıklamalarda bulundu. Turizm sektöründe çalışan aşçı ve pastacıların bir anlamda Türkiye'nin gönüllü turizm elçileri olduğuna dikkat çeken Yüksel, geçmişten günümüze tarihi süresince bütün dostlukların mide mutluluğundan geçtiğinin iyi bilinmesi gerektiğini ifade etti.

Yüksel, dünyada gastronomi turizmi konseptinde tatil yapan turistlerin yüksek gelir gurubuna sahip olduğunu, damak tadına uygun lezzetli bulduğu bir yemeği yemek için özel uçağıyla ülke ülke seyahat eden kişilerin bulunduğunu kaydetti. Türkiye'nin gastronomide en güçlü olmasının geçmişten günümüze muhafaza edilen yöresel yemekleri olduğunu anlatan Yüksel, "Yemek yiyen insan kendini mutlu hisseder. Aslında aşçılar mutluluk pişiriyor. Yemek yedikten sonra mutlu olan bir insan mutlu olduğunu da vücut diliyle gösterir. Aslında ülkemizden yediği yemekten memnun ayrılan her turist bir anlamda bir sonraki yılın erken rezervasyonunu yaptırmış demektir. İtalya ve Fransa dünyada en fazla yemek kültürü turizmine önem veren ülkeler. Ülkemizde gastronomi turizmini keşfetti ve önem veriyor. Bizler gönüllü mutluluk elçileriyiz. Hepimizin çocukluktan kalma bir damak lezzeti vardır. Hepimiz çocukken annem bir yemek yapmıştı o yemeğin halen tadı damağında deriz. Aslında annelerimiz o yaptığı yemeğe içlerindeki sevgi, merhamet ve güzel duyguları kattığı için yedikten sonra mutlu olmuştuk. Her damak tadı ülkemizde turizmi kalıcı olmayı sağlar. Turizm sektörü turizmde kalıcılığı Fransa ve İtalya gibi mutfağını ön plana çıkartarak yapmalı." şeklinde konuştu.

Türk turizminin gözde şehri olan 530 yatak kapasiteli Antalya'da gastronomi turizminin yaygınlaşması için yurtiçi ve dışında tanıtımlarda 'Türk mutfağın' ön plana çıkartılması gerektiğini anlatan Yüksel, kaldığı otelin damak tadını beğenen bir turistin bir sonraki yılda aynı konaklama tesisinde tatil yapacağının iyi bilinmesi gerektiğini ifade etti.

Dünyanın değişik ülkelerinden 'Bir yemek tadına bakmak' için Fransa ve İtalya'ya özel uçağıyla gelen zengin insanlarının bulduğunu hatırlatan Yüksel, Türkiye gastronomi turizminde ön plana çıkarsa varlıklı kişilerin Türkiye'de geleceğini söyledi. CİHAN

Yorumlar