Türkiye'nin en lüks meslek lisesini Azerbaycan yaptı

Kars Valisi Eyüp Tepe, Azerbaycan devlet petrol şirketi (SOCAR) tarafından yaptırılan 32 derslikli, iç donanım ve teknik özellikleriyle dikkati çeken Haydar Aliyev Endüstri Meslek Lisesi'ne hayran kaldı.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'nin en lüks meslek lisesini Azerbaycan yaptı

Kars Valisi Eyüp Tepe, Azerbaycan devlet petrol şirketi (SOCAR) tarafından yaptırılan 32 derslikli, iç donanım ve teknik özellikleriyle dikkati çeken Haydar Aliyev Endüstri Meslek Lisesi'ne hayran kaldı. Vali Tepe, Türkiye'de en lüks ve en üst standartlardaki meslek lisesinin burası olduğunu tahmin ettiğini söyledi.

Vali Tepe, Yenişehir Mahallesi'nde bulunan, Haydar Aliyev Endüstri Meslek Lisesi'nde Azerbaycan Başkonsolosu Ayhan Süleymanov ve gazetecilerle incelemelerde bulundu. Öğrenci yatak odalarından, sınıflara, elektrik ve motor bölümünden yemekhanesine, spor salonundan atölyelerine kadar, Haydar Aliyev Endüstri Meslek Lisesi'nin en üst standartlarda inşa edildiğini aktaran Vali Tepe, "Kar kış gelmeden öğrencilerimizi buraya almak hedefimizdi. Bu hedefimize ulaşmış bulunuyoruz. Burada tabi sizler aracılığıyla başta Azerbaycan olmak üzere SOCAR firmasına ve diğer bütün emeği geçenlere teşekkür ediyorum."dedi.

Kars'ın, meslek lisesi standartlarının çok üzerinde bir alt yapıya sahip okula kavuştuğunu vurgulayan Vali Tepe, "Her şeyiyle dört dörtlük bir okulu kazandık. Burayı görüp de, okuma aşkıyla dolmayan öğrenciyi kapıya koymak lazım. Çünkü burada insan okumayacaksa da, okuyası gelir. Burası Kars'ın eğitim kalitesine bir sınıf daha atlatır." dedi.

Gazetecilerin okula öğrencilerin nasıl alınacağı sorusuna da Vali Tepe, "Burayı, diğer okullara göre ayırma lüksümüz yok. Diğer meslek liselerindeki prosedürümüz aynen burada uygulanacak. Buradaki öğrencilerimiz, diğer arkadaşlarına nazaran biraz daha şanslı olacak." diye konuştu.

Okulun açılışına temelini atan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gelip gelmeyeceği sorusuna da Vali Tepe, "Milli Eğitim Bakanımızı çok rahat buraya çağırıp açılışı yaptırabiliriz. Ama bu okulun özelliği dolayısıyla biz Sayın Başbakanımız ve Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev tarafından açılmasını arzu ediyoruz. Biz şuan eğitim öğretime başlayacağız. Ama resmi açılışı onların programlarının örtüşmesiyle yapacağız." ifadelerini kullandı.

Azerbaycan Kars Başkonsolosu Ayhan Süleymanov'da, dört dörtlük bir okulu gezdiklerini ve Vali Tepe'nin de ifade ettiği gibi, 'bu okulu görüp adamın tekrar yeniden okuması geliyor' diyerek, "Ben çok memnunum ki Azerbaycan Hükümeti burada çok güzel bir okul yapmıştır. Bize de nasip oldu ki, başkonsolos olarak bu okulun yapılışına iştirak ediyoruz. İnşallah bu okuldan Kars için Türkiye için önemli şahıslar çıkar. Biraz önce valimizde söyledi. Meslek lisesini okudu ama vali oldu. Buralarda okuyup başka görevlere gelen şahıslar çıkar. Bu bizi çok mutlu ediyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan temel atma töreninde söyledi ki, 'Türkiye'de bundan sonra yapılacak sanayi meslek liselerinin standardını bundan alın, yani örnek olarak bunu kullanın.' Burada Azerbaycan hükümetinin Türkiye ile ilişkilerinin üst düzeyde olduğunu ve bunun daha da ileri gitmesinde bu okulunda kendine has bir rolü olacaktır." şeklinde konuştu.

Vali Tepe inceleme ve basına açıklamalarının ardından Haydar Aliyev Endüstri Meslek Lisesi'nden ayrıldı.
CİHAN

Yorumlar