Türkiye'nin en hızlı kütük kesenleri belirlenecek

Kütük Kesme Türkiye Şampiyonası, Beylikdüzü’nde başladı. Belli kurallar içerisinde motorlu testere ve balta kullanan sporculardan en hızlıları Türkiye’yi dünya şampiyonasında temsil edecek. 2014 Stıhl Timbersports (STS) Türkiye Şampiyonası...

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'nin en hızlı kütük kesenleri belirlenecek

Kütük Kesme Türkiye Şampiyonası, Beylikdüzü’nde başladı. Belli kurallar içerisinde motorlu testere ve balta kullanan sporculardan en hızlıları Türkiye’yi dünya şampiyonasında temsil edecek.

2014 Stıhl Timbersports (STS) Türkiye Şampiyonası (kütük kesme) yarışmasında sporcular en hızlı olmak için yarışıyor. Dünyada uzun yıllardır yapılan ancak Türkiye’de 3 yıllık geçmişi olan kütük kesme yarışmasını vatandaşlar ilgiyle izledi. Yarışmacılar, motorlu testere ile en hızlı şekilde kütük kesmek için uğraştı. Baltayla da en kısa sürede kütükleri ikiye bölmeye çabalayan sporculardan en hızlıları Türkiye’yi dünya şampiyonasında temsil edecek.

Öğle saatlerinde çaylaklar en hızlı kütük kesen olmak için yarıştı. Hakemin başlama komutuyla birlikte sporcular saniyeler içinde motorlu testere ile kütükten iki parça kesti. Baltayla ise ortalama bir dakika içinde yaklaşık 50 santimetre çapındaki kütükleri ikiye böldüler. Akşam saatlerinde ise Türkiye şampiyonluğu için sporcular ter dökecek.

Stıhl Timbersports İngiltere şampiyonu Spike Milton da gösteri amaçlı kütük kesti. STS Proje Yöneticisi Gökhan Güvendik, bu yarışmaların 25 yıldan beri Avrupa'da yapıldığını söyledi. Aslında çok büyük bir organizasyon olmasına rağmen son 3 senedir Türkiye’de yapılmakta olduğunu kaydeden Güvendik, “Daha yeni tanıtıyoruz. Şu anda burada 2014 dünya şampiyonası için önce çaylaklar sonra da Türkiye şampiyonası gerçekleştireceğiz.” dedi.

Türkiye olarak çok yeni olduklarını ifade eden Güvendik, “Ama geçen sene Avrupa 3. ve dünyada 7. olduk. Büyük bir başarı. Yarıştığımız ülkeler 2-3 tanesi 300 senedir resmi veya resmi olmadan bu yarışmaların içindeler. Aramızda ciddi bir tecrübe farkı var. Ona rağmen onları yakalamış vaziyetteyiz. Bu sene inşallah Avrupa şampiyonluğuna oynuyoruz.” diye konuştu.

Motorlu testere ve baltayla farklı şekillerde kütük kesme disiplinleri olduğunu anlatan Güvendik, asıl amacın en hızlı şekilde kurallarına uygun biçimde kütükleri kesmek olduğunu aktardı. Güvendik, “Kesinlikle normal bir odun kesme değil. Bu arkadaşlar bunun için en az 6 ay eğitim alıyorlar. Sonrasında da devam ediyorlar. Daha ağır disiplinler var onlara ulaşmak 2 yıl alıyor.” dedi.

CİHAN

Yorumlar