Türkiye’nin en güzel ezanını okuyanlar Eskişehir’de belirlendi

Türkiye’nin en güzel ezanını okuyan hafızlar Eskişehir’de birbirleriyle yarıştı. Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlama etkinlikleri çerçevesinde, Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Reşadiye Camisi'nde 11. Türkiye Ezanı...

Google Haberlere Abone ol
Türkiye’nin en güzel ezanını okuyanlar Eskişehir’de belirlendi

Türkiye’nin en güzel ezanını okuyan hafızlar Eskişehir’de birbirleriyle yarıştı. Camiler ve Din Görevlileri Haftası kutlama etkinlikleri çerçevesinde, Din Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından Reşadiye Camisi'nde 11. Türkiye Ezanı Güzel Okuma Final Yarışması yapıldı. Yarışmada dereceye girenlere çeşitli ödüller dağıtıldı.

Bu yıl 11.'si düzenlenen yarışmaya Eskişehirliler yoğun ilgi göstererek, Reşadiye Camisi'ni doldurdu. Camide yarışma öncesinde Eskişehir İl Müftüsü Niyazi Ersoy, ezanı güzel okumanın önemine değindi, 11 yıldır yarışmanın başarı ile yapılmasına dikkat çekti. Yarışmanın Yüksek Seçici Kurul Başkanlığı'nı Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Hakkı Turabi yaptı. Diğer üç jüri üyeliğini de İstanbul Medipol Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Nuri Özcan, Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi İbrahim Benlioğlu ve Diyanet İşleri Başkanlığı Türk Tasavvuf Musikisi Korosu Şefi Ömer Faruk Günay yaptı.

10 HAFIZ KIYASIYA YARIŞTI

Reşadiye Camisi'nde yapılan final yarışmasında 10 hafız ezanı güzel okumak için birbirleriyle kıyasıya yarıştı. Yarışmada birinciliği Tekirdağ’ın Çorlu ilçesindeki Havuzlar Camisi'nde görevli imam hatibi Suhat Kaya aldı. İkinciliği, Hakkari’nin Yüksekova ilçesi Güllüce Camisi'nde görevli imam hatibi Metin Kaya, üçüncülüğü de İstanbul’un Fatih ilçesinde Mimar Sinan Camisi imam hatibi Ahmet Aybar aldı.

Yarışmada, birinciye 5 bin, ikinciye 4 bin, üçüncüye ise 3 bin TL para ödülü verildi. Ayrıca, Eskişehir’deki çeşitli kuruluşlar yarışmada dereceye girenlere çeşitli ödüller verdi.

CİHAN

Yorumlar