Türkiye'nin en büyük 3'üncü adliye binası Adana’da yapılıyor

Adana’da yargı çalışanları, yıllardır beklediği yeni adliye sarayına kavuşuyor. Binanın Türkiye'nin en büyük 3'üncü adliye binası olacağı belirtiliyor.Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Başsavcıvekilleri Cumali Tülü ve Mehmet Arıkan,...

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'nin en büyük 3'üncü adliye binası Adana’da yapılıyor

Adana’da yargı çalışanları, yıllardır beklediği yeni adliye sarayına kavuşuyor. Binanın Türkiye'nin en büyük 3'üncü adliye binası olacağı belirtiliyor.

Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Başsavcıvekilleri Cumali Tülü ve Mehmet Arıkan, Adana Adliyesi binası inşaat alanında incelemelerde bulundu. Proje Müdürü Şavkı Sağır, Köprülü Mahallesi’nde bir süre önce çalışmalarına başlanan ve tamamlandığında Türkiye'nin en büyük 3'üncü adliyesi olacak yapı hakkında heyete bilgi verdi. Hafriyat çalışmalarının devam ettiğini belirten Sağır, yerin 12 metre altına kadar kazı yapılıp temel atılacağını; ancak eksi 7 metrede yeraltı sularının çıktığını, şu an bu suyun tahliyesinin yapıldığını söyledi. Su seviyesini birkaç gün içinde düşüreceklerini ve temel betonarme imalatına başlayacaklarını kaydeden Sağır, ayrıca kazı çalışmaları sırasında çıkarılan toprağın tahliyesinin de sürdüğünü belirtti.

Bugüne kadar yaklaşık 150 bin metreküp hafriyat malzeme çıkartıldığını ifade eden Sağır, "Günlük 5 bin metreküp civarında toprak malzemesi çıkarıyoruz. Bugüne kadar çıkarılan toprak malzeme belediyenin döküm sahasına götürülüyordu. Başsavcılığımızın girişimleriyle hafriyat çalışmalarından çıkan toprak malzeme bundan sonra Çukurova Üniversitesi yerleşkesindeki Seyhan Baraj Gölü gövde inşaatında kullanılan malzemenin alındığı çukur alanların doldurulması için kullanılacak." dedi.

Adana Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan ise adalet binasının temelinin Ramazan Bayramı'ndan sonra atılmasının planlandığını; inşaatın bin iş gününde tamamlanmasının öngörüldüğünü dile getirdi. Binanın, iki bodrum kat, zemin kat ve en yükseği 6 katlı; toplam 16 bölümden oluşacağını açıklayan Yeldan, "İnşaatımızın yapımına 1 ay önce başlandı. Binamız hizmete girdiğinde, Türkiye'nin en büyük ve en modern adalet sarayları arasında yer alacak. Gerek fiziki yapısıyla gerekse peyzaj düzenlemeleriyle hem vatandaşlarımızın hem de personelimizin çok rahat kullanabileceği bir yapı olacak." diye konuştu.

Toplam 58 bin metrekare alana inşa edilecek adalet binasının 30 bin metrekaresine bina oturumu, 28 bin metrekaresine ise yol, çevre düzenlemeleri ve peyzaj çalışmaları yapılacak. Türkiye'nin en büyük ve en modern 3'üncü adliyesi olacak Adana Adalet Sarayı’nda 209 cumhuriyet savcısı odası, 310 hakim odası, 180 mahkeme, 119 adet çeşitli müdürlük ve idari hizmet amaçlı oda, 325 arşiv ve emanet deposu, 6 yemekhane ve kafeterya ile bebek bakım odası, kuaför, kütüphane, 400 kişilik konferans salonu yer alacak. Ayrıca bina içinde vatandaşların işlerini kolaylaştıracak PTT, banka ve tabiplik gibi sosyal ve fiziksel ihtiyaçları karşılayacak birçok donatı bulunacak. Bunların yanı sıra hem personelin hem de vatandaşların kullanabileceği bin 132 araç kapasiteli kapalı, 470 araç kapasiteli açık olmak üzere toplam bin 602 araç kapasiteli otopark yapılacak. CİHAN

Yorumlar