Türkiye’nin e-devlet dönüşümüne SAP desteği

Kurumsal uygulama ve yazılım alanında dünya şirketi SAP (Systems Analysis and Program Development), 18.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye’nin e-devlet dönüşümüne SAP desteği

Kurumsal uygulama ve yazılım alanında dünya şirketi SAP (Systems Analysis and Program Development), 18. geleneksel SAP Forum toplantısını; kamu, savunma, finans ve telekom başta olmak üzere birçok farklı sektörden 900’ün üzerinde üst düzey yöneticinin katılımıyla Ankara’da yaptı.
'Gelecek Bugün' temasıyla Rixos Otel’de düzenlenen etkinlik; hızla değişen koşullarda verimli ve rekabetçi kalabilmenin yöntemlerini tartışmaya sundu. Türkiye’nin e-devlet dönüşümünü destekleyen ve 42 yıllık küresel bilgi birikimini kamu sektörünün dönüşümüne katma değer sağlamak için aktaran SAP Türkiye, Forum etkinliğinde kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik teknolojik çözümleri ön plana çıkardı.

TÜRKİYE'DE 65,8 MİLYON MOBİL ABONE VAR

SAP Türkiye Genel Müdürü Zeynep Keskin, açılış konuşmasında şunları söyledi: "Kurumsal uygulamalar ve yazılım alanında dünya lideri SAP, 42 yıllık global deneyimiyle Türkiye’deki kurumlar için inovasyon, verimlilik, rekabetçilik ve tasarruf artışı sağlayan bilgi teknolojileri geliştiriyor. SAP Türkiye olarak bu yıl 18’incisini Ankara’da gerçekleştirdiğimiz SAP Forum etkinliğiyle, bilişim dünyasına sunduğumuz yenilikçi teknolojilerin kamuda yarattığı sıçrama etkisini paylaşmak istedik. Ülkemizde kamu hizmetlerinin gelişmiş ülkeler seviyesinde verimliliğe ulaşması için, Türkiye’nin 2023 vizyonu çerçevesinde hayata geçirilen e-dönüşüm yolculuğunda yazılım teknolojilerinden maksimum seviyede yararlanılması gerektiğine inanıyoruz. Bu doğrultuda sunduğumuz mobilite, bulut bilişim, büyük veri, iş analitiği ve yeni veri tabanları gibi inovatif bilgi teknolojileri sayesinde kamu kurumlarının verimliliği ve vatandaşların yaşam kalitesinin yükselmesine hizmet ediyoruz. Kamunun önde gelen teknoloji sağlayıcıları arasında yer alan şirketimiz, sunduğu inovatif çözümlerle Türkiye’nin e-devlet dönüşümüne katkıda bulunuyor. Türkiye’de Bilgi ve İletişim Teknolojileri Kurumu’nun son açıklamasına göre 2013 yılı 3. çeyreğinde toplamda 65,8 milyon mobil abone var. Bu rakam, Türkiye nüfusunun yüzde 92,1’i anlamına geliyor. Vatandaşın kamu kurumlarıyla iletişiminde internet kullanım oranının yüzde 45 seviyesine yükselmesi e-devlet dönüşümünün en somut örneği.” CİHAN

Yorumlar