'Türkiye’nin, bu sıkıntılı günleri atlatacağına inanıyoruz'

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Merkez Bankası'nın faiz oranlarını yükseltme kararının ekonomiye hayırlar getirmesi dileğinde bulunarak, "Türkiye güçlü bir ülke.

Google Haberlere Abone ol
'Türkiye’nin, bu sıkıntılı günleri atlatacağına inanıyoruz'

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Merkez Bankası'nın faiz oranlarını yükseltme kararının ekonomiye hayırlar getirmesi dileğinde bulunarak, "Türkiye güçlü bir ülke. Şimdiye kadar olan krizleri nasıl atlatmışsa, bu sıkıntılı dönemi de atlatmasını ümit ediyorum." dedi.

KTO Başkanı Hiçyılmaz, döviz kurunun ve faiz oranlarının yükselmesinin, özellikle ve öncelikle iş dünyasına zarar verdiğini belirterek, "Parayla uğraşan, borcu ve alacağı olan iş dünyasıdır. Dolayısıyla faizlerin herhangi bir şekilde düşmesi veya artması öncelikle iş adamlarını ve iş dünyasını etkileyen konulardır. Döviz kurları, Gezi olayları ve buna ilaveten FED'in aldığı kararla birlikte artmaya başlamıştı. Ancak öyle bir noktaya gelindi ki Merkez Bankası'nın piyasaya döviz satması ile bu yükselmenin durdurulması amaçlandı. Fakat öyle anlaşılıyor ki Merkez Bankası bu yolla döviz kurunu kontrol altında tutamayacağı, faiz oranlarını da yükseltmek gerektiği kanaatine vardı." diye konuştu.
CİHAN

Yorumlar