Türkiye'den Rusya'ya 'çözüm heyeti' önerisi

Türkiye'nin Rusya'ya uçak meselesinin neden olduğu sorunların çözümü için heyet kurulmasını önerdiği ancak Moskova yönetiminin ceva vermediği öğrenildi

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'den Rusya'ya 'çözüm heyeti' önerisi

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov’a Belgrad’daki görüşmelerinde uçak hadisesinin ardından atılması gereken adımlar konusunu değerlendirmek için iki taraftan dörder kişiden oluşan ortak çalışma grubu önerisinde bulunduklarını ancak bir yanıt alamadıklarını söyledi.

Çavuşoğlu, Türkiye-Rusya ilişkileriyle ilgili soruyu şöyle yanıtladı: "Bugüne kadar net bir şekilde açıklamadık ama Belgrad'daki görüşmemizde somut önerilerimiz oldu. Lavrov'a şunu söyledim: 'Sizin tutumunuz belli. Bizimki belli. Bu süreçten nasıl çıkacağız? Gelin, ortak çalışma grubu oluşturalım. Bu çalışma grubunda sizden de bizden de arkadaşlar olsun. Gitsinler bir yerde toplansınlar. Viyana, Cenevre, Paris, Zürih olur, nerede isterseniz. Bize yeni fikirlerle gelsinler. Hem Rusya'ya hem Türkiye'ye atılması gereken adımlar konusunda fikriler getirsinler. Biz de bunları değerlendirelim.' Lavrov 'Bunu Putin'e sormam lazım' dedi. O gün bugündür henüz bir cevap gelmedi."

Yorumlar