Türkiye‘den öğretmenler ve öğrenciler İspanya’ya gitti

Avrupa Birliği (AB) Comenius (Hayat Boyu Öğrenme) Programı‘nın ‘Sınırlar Ötesi Avrupa’ projesinin ilk ayağı İspanya Las Palmas’ta Coşkun Koleji öğrencilerinin koordinatörlüğünde yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye‘den öğretmenler ve öğrenciler İspanya’ya gitti

Avrupa Birliği (AB) Comenius (Hayat Boyu Öğrenme) Programı‘nın ‘Sınırlar Ötesi Avrupa’ projesinin ilk ayağı İspanya Las Palmas’ta Coşkun Koleji öğrencilerinin koordinatörlüğünde yapıldı. 10 ayrı AB üyesi ülke ile Türkiye'den 100 öğretmen ve öğrencinin katıldığı proje kapsamında muhtelif etkinliklere yer verildi.

2-8 Şubat tarihli toplantıya Türkiye, İngiltere, İspanya, İtalya, Fransa, Almanya, İsveç, Çek Cumhuriyeti, Macaristan, Slovenya, Polonya’dan öğrenciler iştirak etti.

Projenin Las Palmas ayağındaTürkiye‘yi Coşkun Koleji’nin Comenius Programı proje koordinatörü Serdal Şimşek, müdür yardımcısı Bünyamin Atalay, bilişim öğretmeni Hüseyin Tekin ve 7. sınıf öğrencileri Alperen Sılay, Ahmet Ömer Kayabaşı, Mehmet Emre Ata, Fatih Açıkbaş temsil etti.


Öğretmen ve öğrencilerin eğitim sunumları yaptığı AB Hayat Boyu Öğrenme Programı’nın proje koordinatörü Serdal Şimşek, şunları kaydetti:

“İspanya ya gelince ne kadar çok ortak noktamız ve birlikteliğimiz olduğunu, İnsanlar o kadar güzel bir diyalog kuruyorlar ki sanki kasabamızdan, köyümüzden biri gibi. Böyle bir projenin maliki olduğumuz ve içerisinde yer aldığımız için çok mutluyuz. Las Palmas’ta bulunan dostlarımıza çok teşekkür ediyorum.“

Comenius Programı’nın 2. toplantısını tertip eden Vicendario LL. Devlet Devlet Ortaokulu’ proje koordinatörü Angela da “İspanya ve Türkiye’nin ortak yanları çok. Bizi birbirimizden ayıracak bir şey olduğunu sanmıyorum.“ dedi.

Las Palmas Vicendario LL. Devlet Devlet Ortaokulu' Müdürü ve AB proje koordinatörü Miguel ise “İstanbul Coşkun Koleji’nin koordinatörlüğünde yapılan bu proje kapsamında Türkiye‘ye gittim. Çok iyi izlenimlerim var. Çok konuksever insanlar. Bizleri mükemmel şekilde ağırladılar. Bizimle çok ayrı şeyleri yaşatmak için büyük çaba ortaya koydular. Kültürlerini, yemeklerini, dillerini, müziklerini ve eğlence biçimlerini paylaştılar. Bu hem biz Avrupalılara hem de Türkiye‘ye yardımcı oluyor. Türkiye‘nin AB’nin tam üyesi olacağına kanaat getiriyorum. Yani Batı ile Doğu'yu birbirine çok yaklaştırıyor." ifadelerini kullandı.

CİHAN

Yorumlar