Türkiye'de her yıl 200 bin kişi kansere yakalanıyor

Pediatrik Hematolog Dr.Üstün Ezer, Türkiye’de her yıl ortalama 200 bin dolayında kişinin kansere yakalandığını söyledi. Ezer, "Günümüzde doğan her üç bebekten birinin ise 50 yaşına gelmeden kansere yakalanacak." dedi.Lösemili Çocuklar...

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'de her yıl 200 bin kişi kansere yakalanıyor

Pediatrik Hematolog Dr.Üstün Ezer, Türkiye’de her yıl ortalama 200 bin dolayında kişinin kansere yakalandığını söyledi. Ezer, "Günümüzde doğan her üç bebekten birinin ise 50 yaşına gelmeden kansere yakalanacak." dedi.

Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV) tarafından 'güneşli yarınları görebilmek için' sloganıyla düzenlenen “Bir tuğla da siz koyun” kampanyası düzenlendi.

Programda konuşan Lösev Yönetim Kurulu Başkanı Pediatrik Hematolog Dr. Üstün Ezer, Türkiye’de her yıl ortalama 200 bin dolayında kişinin kansere yakalandığını söyledi. Ezer, günümüzde doğan her üç bebekten birinin ise 50 yaşına gelmeden kansere yakalanacağını ileri sürdü.

LÖSEV tarafından düzenlenen “Bir tuğla da siz koyun” kampanyasının başlatılması toplantısına, aralarında ünlü komedyen Cem Yılmaz ve basketbolcu Kerem Gönlüm’ünde bulunduğu kalabalık bir davetli katıldı.

LÖSEV başkanı Ezer, Türkiye’nin bugün kurtuluş savaşını ve 70 milyonun hayat mücadelesini verdiklerini dile getirdi. Ezer, “İnsanlık ölmesin insanlar da ölmesin” şiarıyle güneşli yarınları görmek umuduyla “Bir tuğla da siz koyun” kampanyasını başlattıklarını söyledi. Lösemili hasta sayısında yıldan yıla artış olduğuna dikkat çeken Ezer, 1990'da 70 bin olan hasta sayısının 2010’da 200 bine ulaştığını ve bu rakamın 2020 ise 350 bine dayanmasının tahmin edildiğini dile getirdi.

Törende Cihan mikrofonuna konuşan lösemili bir hasta çocuk, “Lösemisiz bir dünya için bir tuğla da sizden.” dedi.

Lösemili bir başka çocuk annesi Nursen Kaya ise bu hastalığın herkesin başına gelebileceğine dikkat çekerek, “Çok şükür şimdi sağlığımıza kavuştuk.15 gün önce hastaneden çıktık. Artık, hayatı bir şekilde rayına girecek. Çok mutluyum.” şeklinde konuştu. Anne Kaya, herkesi bu kampanyaya bir tuğla koymaya davet etti.

Tören sonunda katılımcılar gün anısına lösemili çocuklarla birlikte hatıra fotoğraf çektirdi.

CİHAN

Yorumlar