Türkiye'de her 2 kadından biri obez

Türk Halk Sağlığı Kurumu’nun verilerine göre Türkiye’de nüfusun yüzde 33.4’ü obez.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'de her 2 kadından biri obez

Türk Halk Sağlığı Kurumu’nun verilerine göre Türkiye’de nüfusun yüzde 33.4’ü obez. Cinsiyete göre dağılımda ise kadın nüfusun yüzde 44’ü obezite hastası. Doruk Sağlık Grubu, obezite hastaları buluşmasına ev sahipliği yaptı.

    Bursa, Balıkesir, İstanbul, Gaziantep ve diğer birçok ilden gelen obezite hastalarının buluşması öncesi basın toplantısı düzenleyen Doruk Sağlık Grubu Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ersun Topal, Türkiye’nin, dünyada obezitede altıncı sırada olduğuna dikkat çekti. Op. Dr. Topal, “Türkiye, yüzde 33,4’lük oran ile dünyada Meksika, Amerika gibi ülkelerin ardından en çok obez nüfusa sahip 6’ncı ülke durumundadır” dedi.

    Basın toplantısında obezite hastalığına ilişkin çarpıcı örnekler veren Op. Dr. Topal, Türkiye’deki her 2 kadından birinin Obezite ile mücadele ettiğini, obezite hastalarının sağlıklı bir insana göre 12 yıl daha erken ölüm tehlikesinde olduğunu söyledi.

    Obezitenin dünyada sigaradan sonra önlenebilir ikinci ölüm sebebi olduğuna dikkat çeken Op. Dr. Topal, “Türkiye’deki normal yaşam süresi 72 yıl olarak kabul ediliyor. Maalesef obez hastaları 55-60 yaşlarında ve genellikle kalp krizi neticesinde ölüyorlar.” şeklinde konuştu.

    Op. Dr. Topal, “Yemek alışkanlıkları, durağan yaşam tarzı, genetik miras, hormonal ve çevresel faktörler” gibi unsurların obeziteye davetiye çıkaran önemli hususların başında geldiği dile getirdi.

    Genel Cerrahi Uzmanı Topal’ın obezite ve tedavi yöntemleriyle ilgili açıklamalarda bulunduğu basın toplantısında, Fizik tedavi ve rehabilitasyon uzmanı Dr. Neslihan Özkan, Beslenme ve diyetetik Uzmanı Sevhan Uygun, Doruk Sağlık Grubu Başhekim Yardımcısı ve Anestezi ve rehabilitasyon uzmanı Dr. Ayhan Kalyoncu, Plastik ve rekonstriktif uzmanı Op.Dr. Mahmut Özyılmaz ile Kardiyoloji Uzmanı Dr.Erkan Avcı da hazır bulundu. CİHAN

Yorumlar