Türkiye'de bin kişiye 225, Fethiye'de 455 araç düşüyor

Muğla'nın Fethiye ilçesinde her turizm sezonu baş gösteren trafik sorununa çözüm bulmak için kolları sıvayan Fethiye Meslek Kuruluşları Güçbirliği, sorunun çözümü için hafif raylı sistem ve bisiklet kullanımının yaygınlaştırılmasını...

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'de bin kişiye 225, Fethiye'de 455 araç düşüyor

Muğla'nın Fethiye ilçesinde her turizm sezonu baş gösteren trafik sorununa çözüm bulmak için kolları sıvayan Fethiye Meslek Kuruluşları Güçbirliği, sorunun çözümü için hafif raylı sistem ve bisiklet kullanımının yaygınlaştırılmasını önerdi. Fethiye'nin araç sahibi olma konusunda Türkiye standartlarının üstünde olduğuna da dikkat çeken Güçbirliği, ilçede her bin kişiye 455 araç düştüğünü açıkladı.

Fethiye'deki sivil toplum kuruluşlarınca oluşturulan Meslek Kuruluşları Güçbirliği tarafından Fethiye şehir merkezinde yaşanan trafik sorunun çözülmesi için rapor hazırlanıyor. Fethiye’nin Trafik Sorunu konulu rapor, tamamlanmasının ardından Muğla Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere ilgili kuruluşlara teslim edilecek. Raporun hazırlanması için bir araya gelen güç birliği temsilcileri, dönem başkanı ve Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akif Arıcan’ın başkanlığında toplandı.

Fethiye Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Hayri Topçu’nun da katıldığı toplantıda, Fethiye şehir içi trafiğinde yaşanan sorunların çözümü için çeşitli alternatifler dile getirildi. Toplantıda Fethiye’nin trafik sorunu ile ilgili olarak hazırlanan raporda nüfusu hızla artan ve göç alan Fethiye'de, her yıl yaklaşık 4 bin yeni aracın tescili yapıldığı aktarıldı. Ayrıca Türkiye genelinde her bin kişiye 225 araç, 114 otomobil düşerken, Fethiye’de bin kişiye 455 araç, 175 otomobil düştüğüne dikkat çekildi.

Mevcut yolların genişletilemeyeceği, nüfus ve araç sayısının her geçen yıl arttığına vurgu yapılan toplantıda trafik sorununa kısa ve orta vadede çözümler getirilmesinin gerekliliği üzerinde duruldu. İlçede toplu taşımanın ağırlıklı olarak dolmuşlar tarafından yürütüldüğünün belirtildiği toplantıda 16 dolmuş hattında köylerle birlikte 900 civarında servis dolmuşu bulunduğu belirtildi. Trafik sıkışıklığı yaşanmasına neden olan konular arasında dolmuşların da yer aldığı dile getirilerek, şehir merkezinin hafif raylı sistemle yayalaştırılması ve 2013 yılından itibaren uygulamaya sokulan bisiklet yollarının kullanımının artırılması çözüm önerileri arasında kendisine yer buldu. Raporda sorun yaşanan şehir içi trafiğinin rahatlaması için getirilen bir diğer öneri ise esnafın işyerlerine 2-3 araçla birden değil de tek araçla gelmesinin sağlanması için duyarlılığın oluşturulması da yer aldı.

CİHAN

Yorumlar