Türkiye yüzde 90 ile idam istiyor

ORC'nin yaptığı son araştırmada idam isteyenlerin oranı yüzde 90,7'yi buldu.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye yüzde 90 ile idam istiyor
ORC Araştırma şirketi 10-16 Ekim 2016 tarihleri arasında, 30 büyükşehirde toplam 21980 kişi ile ‘‘CATI-Bilgisayar Destekli Telefon Görüşmesi’’ ve yüz yüze anket yöntemiyle gündemin nabzını tuttu.

Araştırmanın en çok dikkat çeken kısmı "Vatana ihanet, terör ve tecavüz suçlarında idam cezası uygulanmalı mı?" sorusu için oldu.

Seçmenlerin yüzde 90,7'si "evet" cevabını verirken "hayır" yüzde 9,3'te kaldı.


SEÇMENİN NABZI

Öte yandan ankette "Bugün genel seçim olsa, hangi partiye o verirsiniz?", "Geçtiğimiz 2,5 yılı değerlendirdiğinizde, Büyükşehir Belediye Başkanınızı başarılı buluyor musunuz?", "FETÖ, PKK ve DAEŞ terör örgütlerine yönelik gerçekleştirilen operasyonları destekliyor musunuz?", "Olağan Üstü Hal ( OHAL ) uygulamasını destekliyor musunuz?" soruları da yer aldı.



AK PARTİ'YE REKOR OY

Son ankete göre seçmenin AK Parti'ye olan desteği aralıksız artıyor. AK Parti ORC'nin anketinde yüzde 53,1'e ulaşırken CHP yüzde 25,0; MHP yüzde 14,2; HDP ise yüzde 6,2'de kaldı.

EN BAŞARILI BELEDİYE BAŞKANLARI BELLİ OLDU

ORC, seçmenin nabzını tutarak en başarılı 10 büyükşehir belediye başkanını da belirledi. İşte tam liste;

FETÖ, PKK VE DAEŞ İLE MÜCADELEYE TAM DESTEK

Aynı seçmen FETÖ, PKK ve DAEŞ gibi terör örgütleriyle mücadele edilmesini istedi. Destek verenlerin oranı yüzde 91,5; terörü destekleyenlerin oranı ise yüzde 8,5 oldu.



OHAL'E DE DESTEK

Terörle mücadele edilmesini isteyenler haliyle, mücadele için en etkili yöntem olan OHAL uygulamasına da destek verdi. OHAL olmalı diyenler yüzde 71'i istemeyenler ise yüzde 29 oldu.

Yorumlar

ihsan idamı getirmeyen Allah indinde mesuldür bizden söylemesi