Türkiye'ye bir darbe girişimi de Wikileaks'ten

Wikileaks isimli internet sitesi, darbe girişimi nedeniyle zaten zor günler yaşayan Türkiye'yle ilgili 300 bine yakın korsan belge yayınladı

Google Haberlere Abone ol
Türkiye'ye bir darbe girişimi de Wikileaks'ten
Türkiye 15 Temmuz'da maruz kaldığı darbe girişiminden sonra şimdide uluslararası bir saldırıyla karşı karşıya. Çaldığı belgeleri internet üzerinden sızdıran Wikileaks isimli internet sitesi, darbe girişiminin başarısız olmasından dört gün sonra Türkiye ile ilgili 300 bin belge yayınlama kararı aldı. Yayınlanan belgelerin ilk kısmının tamamı AK Parti'nin iç yazışmalarıyla alakalı. 

Wikileaks 762 e-posta adresinden 294 bin 548 yazışma ve bunlarla birlikte binlerce ek dosya yayınlandı. WikiLeaks, yayınlamayı planladığı bir seri e-postanın ilk adımı olarak, 2010 yılından başlayarak darbe girişiminden bir hafta önceye kadar süren AK Parti içi mail’leri paylaştı.
E-postaların akparti.org.tr'den geldiği belirtilirken, gönderilen e-postaların en yenisi 6 Temmuz 2016 tarihi taşıyor. En eskisi ise 2010 yılına ait.

Sitede konuya ilişkin yer açıklamada, belgelerin 15 Temmuz darbe girişiminden bir hafta önce elde edildiği iddia edildi. 

Yapılan açıklamada, “Yayınlanan e-postaların çoğunun hassas iç meseleler yerine dünyayla uğraştığı dikkate alınmalı” ifadelerine yer verildi.

Ayrıca açıklamada, “Materyal ve kaynağın darbe girişimi, ya da rakip siyasi parti ya da devletle herhangi bir suretle bağlantılı olmadığını teyit ettik” ifadesi kullanıldı.

 

Yorumlar