Türkiye tarım ve orman alanlarının yarısı çölleşme açısından hassas

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye’de tarımsal alanların ve orman alanlarının yüzde 50’ye yakınının çölleşme açısından hassas alanlar olduğuna dikkat çekerek, çölleşme ile ilgili mücadelenin Türkiye’de daha etkili...

Google Haberlere Abone ol
Türkiye tarım ve orman alanlarının yarısı çölleşme açısından hassas

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye’de tarımsal alanların ve orman alanlarının yüzde 50’ye yakınının çölleşme açısından hassas alanlar olduğuna dikkat çekerek, çölleşme ile ilgili mücadelenin Türkiye’de daha etkili bir şekilde yürümesi gerektiğini söyledi.

Veysel Eroğlu, Ankara’da ‘Dünya Çölleşme ile Mücadele Günü’ programına katıldı. Çölleşme ile mücadelenin dünyanın en önemli meselelerinden biri olduğunun altını çizen Eroğlu, ’’Türkiye, su zengini bir ülke değil, su fakiri de değil ama suyumuzu çok iyi bir şekilde kullanmamız gerekir.’’ dedi.

Çölleşmenin dünyayı tehdit ettiğine dikkat çeken Bakan Eroğlu, yakın bir gelecekte su, gıda, gıda güvenliği sektörünün önemli sektörlerden olacağına işaret etti. Eroğlu, şöyle dedi: "Çünkü dünyanın yaklaşık yüzde 41’i neredeyse çöl olmuş durumda dolayısıyla çöller gitgide her taraftan ilerliyor. Dolayısıyla Orta Asya'da ve diğer ülkelerde çölleşmenin daha da genişlediğini görüyoruz. Bütün dünyanın bu mevzuda çok ciddi mücadele etmesi gerekir, akıllıca mücadele edilmesinin gerektiğini düşünüyorum. Bizim ülkemizde de maalesef çölleşmenin unsuru olarak kuraklık olsun, toprakların verimlilik kaybetmesi gibi hususları dikkate aldığımız zaman bizde de meraların yüzde 50’ye yakını tarımsal alanlarının orman alanlarının neredeyse yarısı çölleşme açısından erozyon açısından hassas alanlar, dolayısıyla erozyon ve çölleşme ile ilgili mücadelenin Türkiye’de daha etkili bir şekilde yürümesi gerektiği kanaatindeyiz.’’ Eroğlu, daha sonra çölleşme ile ilgili açılan resim sergisini gezdi.

CİHAN

Yorumlar