Türkiye Suriye'nin savaş uçağını düşürdü, Başbakan pilotları tebrik etti

Türk F-16'ları, Türkiye hava sahasını ihlal eden Suriye savaş uçağını vurdu. Uçağın Suriye'nin Keseb kasabasının batı tarafına düştüğü açıklandı.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye Suriye'nin savaş uçağını düşürdü, Başbakan pilotları tebrik etti

Türk F-16'ları, Türkiye hava sahasını ihlal eden Suriye savaş uçağını vurdu. Uçağın Suriye'nin Keseb kasabasının batı tarafına düştüğü açıklandı. Olayı doğrulayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "O şerefli pilotlarımızı huzurlarınızda tebrik ediyorum." dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli'de düzenlenen mitingde, Suriye uçağının düşürülmesiyle ilgili açıklama yaptı. Türk pilotlarının Suriye uçağını vurup düşürmesi hakkında konuşan Erdoğan, "Bugün 12.15 civarında yine bir haşhaşi, Suriye uçağı bizim sınırlarımızı, hava sahamızı ihlal etti. F16'larımız kalktı ve bu uçağı vurdu. Niye? Eğer sen benim hava sahamı ihlal edecek olursan bundan sonra bizim tokatımız ağır olacak. Onun için ben başta Genelkurmay Başkanımız olmak üzere Silahlı Kuvvetlerimizi, o şerefli pilotlarımızı huzurlarınızda tebrik ediyorum. Hava Kuvvetlerimizi tebrik ediyorum. Mesele bu, mesele bu." dedi CİHAN

Yorumlar