Türkiye-Suriye sınırında kaçak mazot operasyonu

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Türkiye-Suriye sınırında kaçak mazot operasyonu devam ediyor. Genelkurmay, konuya ilişkin beş olayı açıkladı.Genelkurmay'dan yapılan açıklamaya göre, Bükülmez Hudut Karakol sorumluluk bölgesinde, hudut hattı...

Google Haberlere Abone ol
Türkiye-Suriye sınırında kaçak mazot operasyonu

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Türkiye-Suriye sınırında kaçak mazot operasyonu devam ediyor. Genelkurmay, konuya ilişkin beş olayı açıkladı.

Genelkurmay'dan yapılan açıklamaya göre, Bükülmez Hudut Karakol sorumluluk bölgesinde, hudut hattı nöbetçileri tarafından yapılan keşif ve gözetleme faaliyetlerinde, Reyhanlı ilçesine bağlı Kuşaklı Köyü istikametinde, bir adet iş makinesinin tarlaların arasından geçtiği tespit edildi. Bölgeye gönderilen ani müdahale timini fark eden iş makinesi, Kuşaklı köyü istikametinde hızla uzaklaştı. Genelkurmay, açıklamada bundan sonra yaşananları şöyle özetledi: "Olay yerinde yapılan aramada, iş makinesi tarafından yaklaşık yedi metre derinliğinde çukur açıldığı, bölgede keskin bir mazot kokusu ve çukur içerisinde mazot birikintisinin olduğu tespit edilmiştir. Reyhanlı Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı ile çukur içerisinde yapılan aramada 16 adet boru hattı tespit edilmiş ve borular kesilmek suretiyle mazot akışı durdurulmuştur. Boru hatlarının kesilmesi sonucu çukurda akaryakıt miktarı artmış olup, iş makineleri ile akaryakıt altında kalan kesik boruların çıkarılarak imhası planlanmıştır."

Hacıpaşa Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk sahasında, 12 farklı noktada, akaryakıt kaçakçılığında kullanıldığı değerlendirilen 4 bin metre uzunluğunda plastik boru tespit edildi. Söz konusu borular, Altınözü Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı ile tutanak tutularak olay yerinde imha edildi.

Ziyaret ve Ütğm. Alim Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk sahalarında, içerisinde kaçak mazot bulunan 24 adet 60'ar litrelik bidon ele geçirildi. Söz konusu bidonlar, Altınözü İlçe Jandarma Komutanlığı'na teslim edilmek üzere muhafaza altına alındı.

Hacıpaşa Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk sahasında, hudut devriye faaliyeti icra eden mobil yol kontrol unsurları (MYKU) tarafından, akaryakıt kaçakçılığında kullanıldığı ve içerisinde mazot olduğu değerlendirilen altı adet, toplam 800 metre uzunluğunda hortum tespit edildi. Genelkurmay'ın açıklamasında bu olay hakkında şu bilgiler yer aldı: "Altınözü Cumhuriyet Savcısı'nın talimatı ile hortumlar imha edilmiştir. Olay esnasında Suriye tarafında Asi nehri kenarına sınır hattına mevzilendirilmiş şekilde, üzerinde Doçka silahı yerleştirilmiş bir araç tespit edilmiş ve MYKU tarafından, araçtaki şahıslara sınır hattından uzaklaşmaları konusunda ikazda bulunulmuştur. Yapılan ikazlara uyulmaması üzerine, havaya uyarı ateşi açılmıştır. Müteaddit defalar yapılan ikazlara uymayan şahıslar tarafından aracın yönü, Türkiye topraklarına çevrilmiştir. Bunun üzerine, aracın tekerleklerine doğru hedef gözeterek ateş edilmiş ve şahıslar, Doçka monteli araç ile Suriye topraklarında sınır hattından çekilerek olay yerinden uzaklaşmışlardır. Altınözü Cumhuriyet Savcılığı'na bilgi verilmiştir."

Hacıpaşa ve Ütğm. Alim Hudut Karakolları sorumluluk bölgesinde, hudut devriye faaliyeti icra eden mobil yol kontrol unsurları tarafından akaryakıt kaçakçılığında kullanılan 60'ar litrelik toplam 175 adet bidon tespit edildi. Altınözü Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı ile akaryakıt bidonları imha edildi.

Hacıpaşa Hudut Karakol sorumluluk bölgesinde, karakola, Suriye tarafından Kaleşnikof piyade tüfekleri ve Doçka silahı ile yoğun ateş açıldı. Ateşe ateşle karşılık verildi. Olayda herhangi bir zayiat meydana gelmedi. CİHAN

Yorumlar