Türkiye-Suriye sınırında akaryakıt kaçakçılığı

Türkiye-Suriye hududunda, Kara Kuvvetleri 2. Hudut Alay Komutanlığı Hatay Narlıca bölgesinde akaryakıt kaçakçılarıyla mücadele sürüyor.Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada; Hacıpaşa, Ütğm. Alim, Ziyaret ve Kıyıgören Hudut...

Google Haberlere Abone ol
Türkiye-Suriye sınırında akaryakıt kaçakçılığı

Türkiye-Suriye hududunda, Kara Kuvvetleri 2. Hudut Alay Komutanlığı Hatay Narlıca bölgesinde akaryakıt kaçakçılarıyla mücadele sürüyor.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada; Hacıpaşa, Ütğm. Alim, Ziyaret ve Kıyıgören Hudut Karakol Komutanlıkları sorumluluk sahalarında, 5 Haziran 2014 tarihinde Asi Nehri üzerinde ve yakın civarında, akaryakıt kaçakçılığı ve yasa dışı geçiş maksadıyla kullanıldığı değerlendirilen, üç adet sal ve 152 adet 60 litrelik akaryakıt dolu bidon tespit edildiğini bildirdi.

Açıklamada, bulunan söz konusu üç adet sal ve 97 adet bidonun, Altınözü Cumhuriyet Savcılığı'nın talimatı ile tutanak tutularak olay yerinde imha edildiği, 55 adet bidonun da Babatorun Jandarma Karakol Komutanlığı'na teslim edildiği ifade edildi. Diğer taraftan, Hacıpaşa Hudut Karakol Komutanlığı sorumluluk sahasında, Suriye tarafında bulunan ve Suriye'den Türkiye'ye akaryakıt aktardığı tespit edilen 2 adet 40 tonluk akaryakıt tankerinin, yapılan ikazlara rağmen faaliyetlerine devam etmeleri üzerine kullanılamaz hale getirildiği kaydedildi.

CİHAN

Yorumlar