Türkiye şehitlerine ağlıyor

İzmir Karşıyaka'daki Alaybey Askeri Tersanesi'nde denize indirilirken havuzda yan yatan Değirmendere Römorkörü'nde şehit olan 10 askeri personelin baba ocağına ateş düştü.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye şehitlerine ağlıyor

TERSANEDE ŞEHİT OLAN ASTSUBAYIN BABA OCAĞINA ATEŞ DÜŞTÜ

İZMİR Karşıyaka'daki Alaybey Askeri Tersanesi'nde denize indirilirken havuzda yan yatan Değirmendere Römorkörü'nde şehit olan Deniz Astsubayı Veysel Gündoğdu'nun Gaziantep'teki baba ocağına ateş düştü.

Karşıyaka'daki Alaybey Askeri Tersanesi'nde dün TCG Değirmendere Römorkörünün bakımı yapıldıktan sonra denize indirildiği sırada yan yatması sonucu 8'i asker 10 personel şehit oldu, 17 personel yaralandı. Şehitlerden Deniz Astsubayı Veysel Gündoğdu'nun Gaziantep'teki baba ocağına ise kara haber bugün ulaştı. Evli ve 1 çocuk babası astsubay Gündoğdu'nun şehit olduğu haberini alan ailesi göz yaşlarına boğuldu. Şehidin evinin bulunduğu sokağa Türk Bayrakları asılırken, şehidin babası Şahin Gündoğdu gözyaşlarına hakim olamadı. Şehidin eşi Meltem ile 6 yaşındaki kızı Damla'nın İzmir'de bulundukları öğrenildi. Şehit Veysel Gündoğdu'nun cenazesinin yarın yapılacak törenin ardından Asri Mezarlıkta defnedileceği öğrenildi.

Eyyüp BURUN- Mehmet BULUT/ GAZİANTEP,(DHA)

ŞEHİT ATEŞİ GELİBOLU'YA DÜŞTÜ

ÇANAKKALE'nin Gelibolu İlçesine bağlı Evreşe Beldesi, gece yarısı gelen şehit haberiyle kahroldu. İzmir Alaybey Tersanesinde şehit düşen askerlerden terhisine 40 gün kaldığı öğrenilen er Mert Paşalı'nın Evreşe Beldesi'ndeki baba ocağına acı haberi Merkez Komutanlığı yetkilileri bildirdi.

İzmir Alaybey Askeri Tersanesi'nde meydana gelen römorkör kazasında şehit düşen 8 askerden birinin Çanakkale'nin Gelibolu İlçesine bağlı Evreşe Beldesi'nde yaşayan er Mert Paşalı olduğu belirlendi. Gelibolu Merkez Komutanlığı'ndaki askeri yetkililer saat 23.30 sıralarında Evreşe Beldesi'nde yaşayan Paşalı ailesine acı haberi bildirdi. Evreşe Beldesi'nde kahvehane işleten baba Memduh Paşalı ve anne İlknur Paşalı gelen acı haberle birlikte yıkıldı. Acı haberi duyanlar şehit evine koşup Paşalı ailesinin acısını paylaştı. 

TERHİSİNE 40 GÜN KALMIŞ

Gelibolu ilçesinde şehirlerarası otobüs yazıhanelerinde çalışırken askere giden Evreşeli Mert Paşalı'nın terhisine 40 gün kaldığı öğrenildi. Acılı baba Memduh Paşalı ve anne İlknur Paşalı, çocuklarının terhisi için gün sayarken gelen şehit haberiyle adeta yıkıldı. Paşalı ailesi oğullarının cenazesini almak için İzmir'e hareket etti. 

FACEBOOK'A ÖLÜNÜR DE'Yİ PAYLAŞMIŞ 

Çanakkaleli şehit Mert Paşalı, sosyal paylaşım sitesi facebooktaki son paylaşımı "Arafta kaldım, ne ölüyüm ne diriyim. Ya döndür hayata güldür yüzümü, ya da bırak yanayım savur külümü" diye olurken, bir başka paylaşımında ise Aylin Aslım'ın 'Ölünür de' adlı şarkısını paylaştığı görüldü.

Burak GEZEN- Doğan ZELOVA/ GELİBOOLU,(ÇANAKKALE)(DHA)

SAMSUN'A ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

İZMİR'in Alaybey Askeri Tersanesi'nde dün yan yatan römorkörde şehit olan 20 yaşındaki Er Rıdvan Çöpçü'nün Samsun'un Ladik İlçesi'nde yaşayan ailesine acı haber ulaştı.

İzmir Alaybey Askeri Tersanesi'nde havuzda bakımda olan TCG Değirmendere Römorkörünün havuzda 'Dalış' sırasında sağ tarafa yan yatıp alabora olması sonucu şehit olan 8 askerden biri olan Er Rıdvan Çöpçü'nün Samsun'un Ladik İlçesi Yumaklı Köyü'nde yaşan ailesine acı haber verildi. 4 çocuk annesi 40 yaşındaki Sevim ile baba 54 yaşındaki Ahmet Çöpçü oğullarının ölüm haberi üzerine gözyaşlarına boğuldu. Şehidin evine Türk bayrağı asıldı. Şehidin 4 kardeşten ikincisi olduğu, aşçı olarak görev yaptığı belirtildi. 3 aylık asker olan Er Rıdvan Çöpçü'nün sivil hayatta da aşçı olarak İstanbul'da çeşitli lokantalarda çalıştığı belirtildi. 

Abdurrahman ALTUN/LADİK (Samsun), (DHA)

ŞEHİT HABERİYLE YIKILDILAR

İZMİR'in Karşıyaka İlçesi'ndeki Alaybey Askeri Tersanesi'nde denize indirilirken havuzda yan yatan Değirmendere Römorkörü'nde şehit düşen erlerden 20 yaşındaki Alican Bülbül'ün, Burdur'un Karamanlı İlçesi'nde oturan ailesi, acı haberi alınca sinir krizi geçirdi.

Karamanlı Kaymakamı Uğur Akmeşe, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Başçavuş Tarran Güney ve Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Özger, 'TCG Değirmendere' römorköründe şehit olan erlerden Alican Bülbül'ün şehit haberini, Karamanlı'da oturan ağabeyi polis memuru Sercan Bülbül'e verdi. Sağlık görevlilerinin de hazır bulunduğu ziyarette, Kaymakam Akmeşe, aileye oğullarının şehit olduğunu söyledi. Baba Mehmet Ali, anne Döner Bülbül ve şehidin kardeşleri, fenalık geçirdi. Sağlık ekiplerinin müdahale ettiği Bülbül ailesini, Kaymakam Akmeşe ve beraberindekiler teselli etmeye çalıştı.

Şehit er Alican Bülbül'ün cenazesi, yarın memleketi Isparta'da öğle vakti kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

Yorumlar