Türkiye Maden İş ve Tes-İş: Haklılığımız ortaya çıktı

Türkiye Maden İşçileri Sendikası (Türkiye Maden İş) ve Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (Tes-İş) Yatağan şubeleri, yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye Maden İş ve Tes-İş: Haklılığımız ortaya çıktı

Türkiye Maden İşçileri Sendikası (Türkiye Maden İş) ve Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (Tes-İş) Yatağan şubeleri, yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Ülkemizin en kârlı termik santralleri, yine ülkemizin en kârlı maden ocakları, araç gereçleri, binaları ve benzerleriyle birlikte birilerine peşkeş çekiliyor." denildi.

Türkiye Maden İş Şube Başkanı Süleyman Girgin ve Tes-İş Şube Başkanı Fatih Erçelik, yaptıkları ortak açıklamada, uzun yıllardan bu yana termik santrallerin özelleştirilmesi çalışmalarının ülkenin her türlü çıkarlarına aykırı olduğunu söyleyerek mücadele yürüttükleri belirtti. Açıklamada şunlar kaydedildi: "En son Yatağan, Yeniköy ve Kemerköy termik santrallerimizin yanında maden ocaklarımız ve araç gereçleri hediye olarak, 24 Ocak ve 10 Şubat'ta özelleştirme ihalesi yapılacağı için haziran ayından beri santrallerimizin özelleştirilmesine karşı ayaktayız. Ne kadar haklı olduğumuz, tam da bugünlerde ülkemiz gündemine oturan yolsuzluk operasyonlarıyla gün gibi açığa çıkıyor. Üç bakanın istifasına neden olan yolsuzluk olaylarından sonra İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, toplam ederi 100 milyar doları bulan, bu 100 adet Yatağan Santrali demektir, kara para aklama, rüşvet, ihaleye fesat karıştırma ve yolsuzluk iddialarıyla soruşturma başlattığı haberi basına yansıdı. Bu soruşturmanın en önemli kısmı ise 14 termik santralin ihale sürecinde yaşanan rehabilitasyon yapılması konusunda ihaleye fesat karıştırma ile rüşvetler alınarak birilerine peşkeş çekilmesi iddiası. Ülkemizin en önemli sanayi ürünlerinden elektrik enerjisi üreten santrallerimizin birilerine peşkeş çekilmeye çalışıldığı yönündeki iddialarımız, günbegün ortaya çıkan gerçeklerle kanıtlanıyor. Bu koşullarda 24 Ocak ve 10 Şubat 2014 tarihlerinde yapılacak olan ihaleler, kesinlikle iptal edilmelidir. 14 termik santraldeki yolsuzluklarla ilgili iddialar soruşturularak, gerçekler ortaya serilmelidir. AKP döneminde yapılan tüm özelleştirme ihaleleri incelemeye alınmalıdır. Tüm halkımızı bu gerçekler etrafında kenetlenmeye, bölgemizin bu zenginliğinin birilerine peşkeş çekilmesine karşı birleşmeye, mücadeleye davet ediyoruz." CİHAN

Yorumlar