Türkiye Liselerarası Proje Yarışması başlıyor

Doğanata Eğitim ve Kültür Vakfı, İzmir Üniversitesi ve İzmir Özel Fatih Koleji tarafından düzenlenen Doğanata Education Science Energy Engineering Fair (DOESEF), Özel Fatih Koleji’nde yapılacak.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye Liselerarası Proje Yarışması başlıyor

Doğanata Eğitim ve Kültür Vakfı, İzmir Üniversitesi ve İzmir Özel Fatih Koleji tarafından düzenlenen Doğanata Education Science Energy Engineering Fair (DOESEF), Özel Fatih Koleji’nde yapılacak. Geçen yıl merhum işadamı, hukukçu ve duayen eğitimci Necdet Doğanata anısına yapılan DOESEF'te, bu yıl “İzmir” teması işlenecek. Açılış ve kapanış törenlerindeki sürpriz gösterilerde İzmir vurgulanacak. İzmir’in simgeleri ve İzmirlilerin gelenekleri sahnelenecek. Türkiye’nin dört bir yanından ve yurtdışından gelecek misafirlere İzmir tanıtılacak.

Eğitim ve öğretim alanında hizmet sunan Doğanata Eğitim ve Kültür Vakfı kurumları, bilim ve teknoloji ışığında ülkenin dört bir yanında proje üreten, değişime ve gelişime açık, sorgulayan, araştırmayı temel ilke edinen gençleri ve öğretmenlerini biraraya getirerek, bilimsel bilgilerini paylaşmayı ve toplumsal sorumluluklarını geliştirmeyi amaçlıyor. Bu amaç doğrultusunda fizik, kimya, biyoloji, enerji, mühendislik alanlarında yaptıkları araştırma projelerini sergilemeleri için İzmir'de biraraya getirecek. 9 Nisan-12 Nisan 2014 arasında devam edecek DOESEF'in finallerine, 27 ilden 105 proje kaldı. Yurtdışından da beş ülke, 10 projeyle katılıyor. CİHAN

Yorumlar