Türkiye-Latin Amerika arasında Ticaret Köprüsü kuruldu

Türkiye-Latin Amerika arasında ticaret köprüsü, Kayseri'de kuruldu. Genç Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (GESİAD) ev sahipliğinde Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu'nun (TUSKON) Kayseri'de düzenlediği, 'Türkiye-Latin Amerika...

Google Haberlere Abone ol
Türkiye-Latin Amerika arasında Ticaret Köprüsü kuruldu

Türkiye-Latin Amerika arasında ticaret köprüsü, Kayseri'de kuruldu.

Genç Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (GESİAD) ev sahipliğinde Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu'nun (TUSKON) Kayseri'de düzenlediği, 'Türkiye-Latin Amerika Ticaret Köprüsü' toplantısına, Arjantin, Kolombiya, Küba, Meksika, Peru ve Ekvator büyükelçileri ile çok sayıda ülke temsilcilerinin yanı sıra ticaret kuruluş temsilcileri ile birlikte Kırşehir’den de Kırşehir Ahi İşadamları Derneği (KAHİAD) Başkanı Murat Baran ve bir grup işadamı da katıldı.

    TUSKON Başkanı Rızanur Meral, toplantıda yapmış olduğu konuşmada, Kayseri'de düzenlenen toplantının aracılığıyla, ''İşadamlarımızı 200 civarında Kayserili işadamlarıyla bir araya getiriyor ve onların anlaşabileceği önemli bir platform oluşturmuş oluyoruz. Bugün ağırlamakta olduğumuz 10 ülkenin toplam nüfusları da 490 milyon civarında. Yani bu coğrafyanın çok önemli bir kısmını kapsıyoruz ve onlara karşılıklı ticaret imkânı sağlıyoruz.” dedi. Meral, “Türkiye’de siyasi gündem farklı olabilir. Ancak işadamları olarak biz işimize bakıyoruz. TUSKON, dünya ile Türkiye’nin işadamlarını buluşturmaya devam ediyor. İstanbul’da düzenlediğimiz dünya ticaret köprülerinden sonra Anadolu’da bunları bölge bölge sürdürüyoruz. Gaziantep ve Bursa’da dünyanın farklı ülkelerinden işadamlarını getirmiştik. Kayseri’de de Latin Amerika ve Karayip bölgesinden işadamlarını Türkiye ile ticaret gelişsin davet ettik.” şeklinde konuştu.

    GESİAD’ın ev sahipliğinde TUSKON'un Kayseri'de düzenlediği, 'Türkiye-Latin Amerika Ticaret Köprüsü' toplantısına, katılan KAHİAD Başkanı Murat Baran yaptığı açıklamada ticaretin öneminden ve karşılıklı ülkeler ile yapılan ticaret ile gerçekleşen kazanımlardan bahsetti. Baran, "Bizlerin amacı yeni iş sahaları ve yeni istihdamlar sağlamaktır. Ticari ilişkilerimizin olduğu ülkelerin ihtiyaçlarına göre işadamı arkadaşlarımızı görüştürüyor, onlara yardımcı oluyoruz. Bu ve buna benzer ticaret fuarları ülkemiz için işadamlarımız için çok önem taşımaktadır. İş adamlarımız için oldukça verimli geçtiğini ve iş adamlarımızın da bu sayede dünyanın her yerinde Pazar ve ticaret hacmi bulma imkanları oluşmaktadır.” diye konuştu.

    Konuşmaların ardından GESİAD Başkanı Hamdi Kınaş, toplantıya katılan büyükelçiler ile elçilik temsilcilerine birer plaket verdi. Açılış kurdelası ise TUSKON Başkanı Rızanur Meral ve konuk büyükelçiler tarafından kesildi. CİHAN

Yorumlar