Türkiye Kamu-Sen’den bordro yakma eylemi

Türkiye Kamu-Sen Aydın İl Temsilciliği üyesi bir grup kamu çalışanı, 123 liralık maaş zammını protesto etmek için bordrolarını yaktı.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye Kamu-Sen’den bordro yakma eylemi

Türkiye Kamu-Sen Aydın İl Temsilciliği üyesi bir grup kamu çalışanı, 123 liralık maaş zammını protesto etmek için bordrolarını yaktı. Sevgi Yolu'nda düzenlenen eyleme, MHP Efeler Belediye Başkanı Recep Taner ve Merkez İlçe Başkanı Mehmet Uysal da destek verdi.

Döviz ve sloganlarla zamma tepkilerini ifade eden kamu çalışanları adına ortak basın açıklamasını okuyan Türkiye Kamu-Sen Aydın İl Temsilcisi Rıdvan Naci Devli, “2,5 milyon kamu görevlisi ve 1,8 milyon emeklinin iki yıl sürecek çileli geçim mücadelesi başlamıştır. Kamu görevlileri bugün, ağustos ayındaki toplu sözleşmeden beri ifade ettiğimiz acı gerçekle yüz yüze kalmıştır. İktidar ve malum konfederasyon işbirliğiyle memurlar 123 TL, emekliler ise 140 TL zamla bütün bir yıl boyunca idare etmek zorunda kalacaklar. Bugün memurlarımız maaşlarını aldılar ve acı gerçekle yüzleştiler. Biz Türkiye Kamu-Sen olarak, ağustos ayından beri, gerçekleri dile getirdik. İmzalanan toplu sözleşmenin defolu olduğunu, memurların haklarının gasp edildiğini ifade ettik. Malum konfederasyon ise 123 TL’yi anlata anlata bitiremedi. Bugün memurlar maaşlarını aldılar, yani takke düştü kel göründü. Akla kara açığa çıktı.” dedi. Devli’nin konuşmasından sonra kamu çalışanları, bordrolarını yaktı. CİHAN

Yorumlar