"Türkiye, İsrail'e 11 milyon dolarlık harp silahları ve mühimmatı ihraç etmiş"

Ardahan Ülkü Ocakları Başkanı Ercan Ürker, dünyada yaşanan trajik olaylara rağmen insanların festival düzenleme yarışına girmesine tepki gösterdi. Ürker, "Eğer gerçekten de Gazze davanız ise neden halen daha Filistin’e vize uygulaması...

Google Haberlere Abone ol
"Türkiye, İsrail'e 11 milyon dolarlık harp silahları ve mühimmatı ihraç etmiş"

Ardahan Ülkü Ocakları Başkanı Ercan Ürker, dünyada yaşanan trajik olaylara rağmen insanların festival düzenleme yarışına girmesine tepki gösterdi. Ürker, "Eğer gerçekten de Gazze davanız ise neden halen daha Filistin’e vize uygulaması yapılıyor. İsrail’e neden vize uygulanmıyor. İddialar çok vahim." dedi.

Ülkü Ocakları Başkanı Ercan Ürker, çok çirkin bir başka iddianın ise Türkiye'nin İsrail'e sadece jet yakıtı tedarik etmediğine dikkat çekerek, "TÜİK verileri analiz edildiğinde, ortaya, Türkiye'nin İsrail'e savaşta kullanması için askeri ekipman da sağladığı ortaya çıkıyor. TÜİK verilerine göre Türkiye, İsrail'e, 2010 yılından bu yana yaklaşık 11 milyon dolarlık harp silahları ve mühimmatı ihraç etmiş." diye ifade etti.

Türkiye gündemini değerlendirerek, Gazze'de yaşanan katliamı kınayan Ürker; İsrail'e vize uygulanmamasına tepki gösterdi. Gazze’de Müslümanların zalim İsrail’in bombardımanı altında can verdiğini belirten Ürker, "Küçücük çocuklar, bebekler hayatını kaybediyor. Ama maalesef ülkemizde bir takım siyaset üstü insanlar bu olayları bile istismar ediyor, şehitler üzerinden güzel oyunlar oynayarak oy avcılığı yapıyor. Sahte göz yaşlarıyla insanlarımızı kandırıyorlar. Eğer gerçekten de Gazze davanız ise neden halen daha Filistin’e vize uygulaması yapılıyor. İsrail’e neden vize uygulanmıyor. İddialar çok vahim. İsrail’in uçak yakıtı gerçekten Türkiye üzerinden mi satılıyor? Malatya'daki radar üssü Filistin’deki hareketlenmelerin raporunu olaylar olmadan İsrail’e mi bildiriyor. Birilerinin çocukları halen daha 21 gemiyle İsrail'e ticaret mi yapıyor. İsrail ile ticaret hacmimiz 2009 'Davos' krizi olmasına rağmen 10 milyar dolara çıkmış. Filistin ile sadece 44 milyon dolar. Bu iddialar gerçekten de doğruysa ya da cevaplanamıyorsa, ben bu insanların insanlığından şüphe etmeye başlayacağım.

Filistin’i davası olarak görenler acaba Gazze’ye ücretsiz şifa dağıtan kaç hastane yapmış, kaç tane aş evleri yapmışlar ya da kaç Filistinli çocuğa eğitim vermişler? Hatta bizleri yaralayan bir şey de boykot edilen İsrail mallarını, siyaset üstü insanlar çıkıyor diyor ki ‘boykotu doğru bulmuyorum. Allah İsrail’e afet vermesin’ gibi çılgınca şeyler söyleniyor. Bu söz şuna benziyor; ‘Sakla samanı sür eşeğini Niğde’ye’ Lütfen milletimizle dalga geçmeyin. Nedense sadece seçim zamanı akla gelen Gazze’ye yapılan saldırıları kınama alışkanlığı yine moda olmuş durumda. Ya silah satmayın ya da yalandan gözyaşı dökmeyin. Çok çirkin bir başka iddia ise Türkiye İsrail'e sadece jet yakıtı tedarik etmiyor. TÜİK verileri analiz edildiğinde, ortaya Türkiye'nin İsrail'e savaşta kullanması için askeri ekipman da sağladığı ortaya çıkıyor. TÜİK verilerine göre Türkiye, 2010 yılından bu yana yaklaşık 11 milyon dolarlık harp silahları ve mühimmatı ihraç etmiş. Her ne kadar şu an Gazze'de yaşanan vahşete duyarlı gibi gözükse de siyaset üstü insanlar, ‘gerçek Müslümanlar’ ticari ilişkiler söz konusu olduğunda İsrail'e Gazze'yi kana bulayan araçları sağlamaktan geri durmuyor. Bu iddiaları lütfen cevaplasınlar. Medya’da bu iddiaları belgeleriyle birlikte gösteriyorlar. Eğer gerçekten İsrail’e tepki göstermek ya da ticari zarara uğratmak istiyorlarsa ticari ilişkileri kessinler. Ama bizler de Gazze siyasi araç olduğu için sadece söylediklerimiz ya da dinlediklerimiz lafta kalacak. Çok olmadı, iki üç sene önce Gazze için yardım gecesi düzenleyenlerin göbek atmalarını halen daha unutmadık."

Ayrıca, Doğu Türkistan’daki Müslüman Türkün, kendi ülkesinde oruç tutamadığına dikkat çeken Ürker, üniversitelerin kapılarının önlerinde, oruçlu oldukları halde zorla yemek yedirildiğini ifade etti. Ürker, "Daha korkuncu Uygur Türkleri devlet kurumlarında memur olamıyor. Başörtülü Uygur Türklerinin başından zorla başörtülerini çekiyorlar ve örtünmemesi için cinsel tacizlerle korkutuyorlar. İkiden faza çocuğu olunca hastane ‘bebeğin öldü’ deyip lokantalarda pişirip yiyorlar. Çoğu zaman camilerine kilit vuruluyor. Buna neden ‘Müslümanların Ağa Babası’ karşı çıkmıyor. Hani zulüm gören, ezilen, ırkı ne olursa olsun yanındaydınız? Siz sadece laflarda yanındasınız. Gazze’ye yapılan saldırılar sonucunda Diyanet İşleri Başkanlığı yardım kampanyası başlattı. Bizler de destekliyoruz. Ülkü Ocakları olarak elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. Ama şunu lütfen Yüce Türk Milleti unutmasın. Gazze’de yapılan saldırılar sonucunda 213 çocuğumuz yaşamını yitirdi. Ama aynı ırkı, aynı dini, aynı dili, kardeş coğrafyayı paylaştığımız kardeşimiz olan ve çölün ortasına terk ettiğimiz Türkmen kardeşlerimizden susuzluktan ve açlıktan dolayı 258 Türkmen çocuğumuz hayatını kaybetti. Ey Türk milleti; ölenlerin ikisi de Müslüman değil miydi? Neden senden bir parça olan kardeşine sahip çıkmadın. Onları neden ölüme terk ettiniz? Yardım göndermen için ten renginin esmer mi olması gerekir? Neden Diyanet İşleri Başkanlığı Türkmenlere yardım kampanyası başlatmıyor? Bu Müslüman ayrımı içimizi çok acıtıyor." dedi.

Dünyada bu kadar olaylar olurken, acı büyükken Ardahan’da 6-7 festival birden kutlanmasına anlam veremediğini ifade eden Ürker, "Dünya insanlığı kan ağlarken bizler neyi kutluyoruz. Bazı belediyeler yaşanan elim hadiselerden dolayı müzikli, çalgılı, konserli ve oynamalı eğlenceyi kaldırdı. Ardahan’daki bürokratlardan da bunu beklerim açıkçası. Cuma namazı çıkışında ve Gazze için yardım toplandı. Ama aynı zamanda festivaller de bugün başlıyor. Camiden çık, festivale git. Ülkemizdeki Müslümanların DNA’sıyla oynanmış.” açıklamasında bulundu.

CİHAN

Yorumlar