Türkiye ile Rusya Suriye'de ortak operasyon yapacak

Türkiye ile Rusya arasında varılan mutabakat gereği, iki ülke Suriye'de ortak hava operasyonları düzenleyecek. Mutabakat TSK tarafından duyuruldu.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye ile Rusya Suriye'de ortak operasyon yapacak

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Türkiye ile Rusya arasında Suriye konusundaki işbirliğine bir yenisi eklendi. İki ülke arasında varılan anlaşmayla, ortak hava operasyonları düzenlenecek. Türkiye'nin Suriye'deki faaliyetlerine şu ana kadar ABD ve koalisyon ülkelerinden hiçbirinden beklenen yardım gelmezken Rusya, Türkiye'nin ihtiyaç duyduğu yardımı özellikle El Bab'da sağlamıştı. Türk ve Rus Genelkurmay heyetleri arasında bugün Moskova'da yapılan toplantı sonrasında bir mutabakat muhtırası imzalandı.

Konuyla ilgili bugün Türk Silahlı Kuvvetleri'nden yapılan açıklamada, Rusya Federasyonu ve Türk Silahlı Kuvvetleri arasında Suriye'deki operasyonlar sırasında uçuş güvenliğinin sağlanması ve istenmeyen olayların önüne geçilmesi yönünde heyetler arası toplantılar yapıldığı bildirildi. Bu toplantıların sonuncusunun bugün Rus ve Türk Genelkurmay heyetleri arasında Moskova'da yapıldığı belirtilirken toplantı sonucunda bir mutabakat muhtırası imzalandığı açıklandı. İmzalanan belgenin, terörist hedeflere yönelik taarruzlar esnasında Rusya Hava-Uzay Kuvvetleri ile Türk Hava Kuvvetlerine bağlı uçakların uçuş güvenliği için koordinasyon ve işbirliğine ilişkin mekanizmaları belirleyeceği ifade edildi.

ERDOĞAN İLE PUTİN TELEFONDA GÖRÜŞMÜŞTÜ

Mutabakat açıklamasından önce Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin'in telefon görüşmesi yaptığı açıklanmıştı. İki liderin görüşmesinde Suriye konusunun öncelikli olarak ele alındığı belirtilmişti. 

Yorumlar

hasan bu güzel bir haber ancak bu iş böyle düzelir