Türkiye, havadan ve karadan Suriye'ye girdi

Suriye'nin kuzeyinde IŞİD'in elinde bulunan Cerablus'a hem karadan hem havadan operasyon başladı. Operasyonun nihai hedefi IŞİD'i bölgeden uzaklaştırılması. Operasyon öncesi Rusya'ya gerekli bilgiler verildi. Bu arada bölgeden ilk görüntüler de gelmeye başladı.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye, havadan ve karadan Suriye'ye girdi
Sonhaberler.com 

Türkiye, Suriye'nin kuzeyinde bulunan Cerablus kentine havadan ve karadan operasyona başladı. Türk ordusuna bağlı bordo bereliler Cerablus'un IŞİD'den temizlenmes için bölgeye girdi. Karadan bölgeye giren TSK Özel Kuvvetler ait birlikler, kara operasyonu için koridor açmaya çalışıyor.  Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlı savaş uçakları da Suriye'nin Halep kentinin Cerablus bölgesindeki terör örgütü IŞİD hedeflerini bombalamaya başladı. Sabah saatlerinde başlayan operasyonda şu ana kadar 12 hedeften 11'e başarılı bir şekilde vuruldu. Başbakanlık'tan konuyla ilgili yapılan açıklamada harekatın başlatıldığı doğrulandı. Operasyonun karadan da başlaması için koridorun açılması bekleniyor. Sınırda çok sayıda tank ve ambulans hazır şekilde bekletiliyor. 



TSK Müşterek Özel Görev Kuvveti ve koalisyon hava kuvvetleri tarafından sabaha karşı 04.00 sıralarında Cerablus bölgesinin terör örgütü IŞİD unsurlarından temizlenmesi amacıyla başlatılan harekat sürüyor.

TOP ATIŞLARIYLA DA VURULUYOR

Fırtına obüsleri ve çok namlulu roketatarlarla (ÇNR) gerçekleştirilen yoğun topçu atışının ardından savaş uçaklarıyla bölge bombalandı. Operasyonda, önceden belirlenen DAEŞ hedefleri etkisiz hale getirildi.



BAŞBAKANLIK'TAN İLK AÇIKLAMA

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) vekoalisyon hava kuvvetleri tarafından Suriye'nin Halep kentinebağlı Cerablus bölgesinin DAEŞ'ten temizlenmesi amacıyla askeri harekat başlattığını duyurdu.

NTV'de yer alan haberde de, TSK özel kuvvet unsurlarının Suriye topraklarına girdiğini bildirdi. 

SABAHA KARŞI BAŞLADI.. İŞTE DAKİKA DAKİKA SURİYE OPERASYONU

Suriye'nin Cerablus kentindeki IŞİD unsurlarını temizlemek üzere Türkiye'nin uluslararası koalisyon desteğiyle başlattığı askeri operasyonda son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. İşte dakika dakika Cerablus operasyonu:



07.35: Başbakanlık'tan operasyonları doğrulayan açıklama geldi.

07.25: Askeri harekat nedeniyle Gaziantep'te bazı bölgeler özel güvenlik bölgesi ilan edildi.

07.15: Reuters, ismini vermediği bir Türk yetkiliye dayanarak Türk özel kuvvetlerinden bir grubun Suriye'ye girdiğini öne sürse de, askeri kaynaklar geçit açma faaliyetlerinin sürdüğünü ve kara harekatının henüz başlamadığını bildiriyor.

06.30: Cerablus bir kez daha TSK tarafından havadan vuruldu.

06.10: Türk F-16'ları bir kez daha hava harekatı düzenlendi.

06.08: Türkiye, 24 Kasım 2015'te Rus uçağını düşürmesinden beri ilk kez Suriye'de hava harekatı düzenledi.

05.45: TOPÇU ve ÇNRA atışları sona erdi. Bu saate kadar 63 hedefe 224 atım yapıldı.

04.05: Cerablus ile Gaziantep'in Karkamış ilçesini sadece sınır ve demiryolu ayırıyor. TSK, sınırda daha önceden belirlenmiş noktalardan geçiş için iş makinelerini kullanmaya başladı.

04.00: Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait TOPÇU obüsleri ve ÇNRA çok namlulu roket atarları Cerablus'u bombalamaya başladı.

HEDEFLER TAM İSABETLE VURULDU

Askeri kaynaklar, Suriye'nin kuzeyine yönelik harekat kapsamında 07.50 itibarıyla Hava Kuvvetlerince vurulması planlanan 12 hedeften 11'inin tam isabetle vurulduğunun teyit edildiğini bildirdi.



GENELKURMAY KARARGÂHI'NDAN YÖNETİLİYOR

Suriye'nin kuzeyine yönelik harekatın başlangıcından itibaren Genelkurmay Karargahındaki Silahlı Kuvvetler Komuta Harekat Merkezi'nde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar, Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Dündar ile ilgili komutanlarla kuvvet komutanlıklarının harekat merkezlerinde tüm komuta kademesi harekatı yönetmek ve izlemek üzere hazır bulunuyor.

63 HEDEFE ATIŞLAR YAPILDI

Askeri kaynaklardan, Suriye'nin kuzeyine yönelik harekat kapsamında 05.45'te başlayan top ve çok namlulu roketatar atışlarıyla 63 hedefe 224 atım yapıldığı bildirildi.
 

Yorumlar