Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular başladı

İSTANBUL-Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri'ne başvurular başladı.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri’ne başvurular başladı

İSTANBUL-Türkiye Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri'ne başvurular başladı. 1959 yılından bu yana düzenlenen başarı ödülleri, bu yıl 15 Aralık 2012 ve 15 Aralık 2013 günleri arasında gazete, dergi, ajans bülteni, televizyon, radyo ve internet haber sitelerinde yer alan eserlere verilecek. Dizi eserlerde ise yazının başlangıç günü dikkate alınacak.

TGC Yönetim Kurulu’ndan yapılan açıklamaya göre, Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri 'Basın' kategorisinde 'Haber (Siyasal, ekonomi, çevre, eğitim, sağlık, kültür-sanat, magazin, spor)', 'Köşe yazısı', 'Araştırma (Tek ya da seri)', 'Röportaj-söyleşi', 'Spor (köşe yazısı)', 'Sayfa düzeni (Birinci sayfa, iç sayfa, spor sayfası)', 'Karikatür (Seri-Bant dahil)' ve 'Fotoğraf' dallarında verilecek.

'Televizyon' kategorisinde 'Televizyon Haber', 'Haber Programı', 'Belgesel', 'Kültür-Sanat Magazin Programı', 'Spor Programı' ve 'Kamera Çalışması' dallarında, 'Radyo' kategorisinde ise 'Radyo Haber Programı' dallarındaki başvurular ödüllendirilecek.

İnternet Gazeteciliği kategorisinde verilecek ödüller ise haber sitesinin düzenlenmesi, kullanım kolaylığı, görselliği ve içerik zenginliği gibi özelliklere göre belirlenecek.

KİMLER BAŞVURABİLİR?

Ödüller, TGC üyelerine, sarı basın kartı taşıyan gazetecilere ve bir yayın organında ilgili yasaya göre düzenlenmiş sözleşme hükümleriyle çalıştıklarını, sözleşmelerinin sürdüğünü yayın organı yetkilisinin onayı ile belgeleyen sarı basın bartı taşımayan gazetecilere açık.

Adaylar, bir başka basın kuruluşu tarafından ödüllendirilmiş eserleri ile yarışmaya katılamıyorlar. Her aday, Türkiye Gazetecilik Başarı Ödülleri'ne bir dalda ve bir eserle katılabiliyor ya da önerebiliyor. Eserlerin Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uygun olması gerekiyor.
Kendi eserini öneren aday, bir ekip içinde de görev yapmışsa ekip dışı tutuluyor. Ekip çalışmaları için başvurularda ekibin tüm elemanlarının başvuruyu imzalamaları zorunlu tutuluyor.

Ödüllere adaylık kişisel başvuruyla, çalıştığı kuruluş ve kurumun yayın sorumluların önerisiyle, Ön Seçici Kurul’un belirlemesiyle gerçekleşiyor. Yönetmeliğe uygun olmayan başvurular ise değerlendirmeye alınmıyor.

NASIL BAŞVURULUYOR?

Başvurunun, tüm dallarda adayların özgeçmişlerini ve çalışmalarını belirten 8 adet bilgi yazısı, 2 adet fotoğraf ve başvurdukları yapıma esas yazılı metin özetleriyle yapılması zorunlu.

Gazetecilik için 8 adet (Bir asıl, 7 fotokopi ), radyo için 8 adet USB flash bellek, televizyon için 8 adet USB Flash Bellek’e (video dosyaları MP 4 uzantılı, (h264 codec), video bitrate değeri en az 5000 olmalı) kaydedilmiş görüntü ulaştırılması isteniyor.

İnternet haber sitesinin ödüle aday gösterilen bir önceki yılın 15 Aralık tarihi ile ödülün tarihini taşıyan yılın 15 Aralık günleri arasındaki bir günlük yayınının 8 adet USB flash bellek olarak ulaştırılması gerekiyor.

Ödüle aday eserlerin en geç 10 Ocak 2014 Cuma günü saat 17.00’ye kadar Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreterliği’ne iletilmesi isteniyor.

Ayrıntılı bilgi TGC merkezinden 0212-513 83 00 numaralı telefondan ve 'www.tgc.org.tr' internet adresinden alınabilir.
CİHAN

Yorumlar