Türkiye Futbol Yıldızlarını Arıyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Gençlik Konseyi tarafından organize edilen proje kapsamında futbol vasıtasıyla yetenekli gençler hem futbola hem de eğitime ve topluma faydalı birer birey olarak kazandırılıyor.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye Futbol Yıldızlarını Arıyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Gençlik Konseyi tarafından organize edilen proje kapsamında futbol vasıtasıyla yetenekli gençler hem futbola hem de eğitime ve topluma faydalı birer birey olarak kazandırılıyor. “Türkiye Futbol Yıldızlarını Arıyor” projesiyle Kahraman Maraş, Malatya, Gaziantep, Şanlı Urfa, Diyarbakır, Batman, Van, Erzurum, Sivas, Kayseri Konya ve Kırıkkale illerinde ki yetenekli gençler futbola kazandırılacak.

    Futbol Analiz ve İstatistik Uzmanı Proje Genel Direktörü Nesim Argun, “Doğru analizler yapılarak Türk Futboluna ve toplumuna kazandırmak istiyoruz. Bu projenin finalinde bizlere destek veren Spor Toto Süper Lig ve PTT 1. Ligi kulüplerine toplam da 30 futbolcuyu kazandırmak ilk hedeflerimizdendir. Ayrıca bölgenin potansiyelinin ve kültürünün bu program aracılığı ile televizyon izleyicisine aktarılması ve yapıcı yatırımlarında bölgeye çekilmesinde kilit olabilecektir. Bu proje ile bu bölgede yukarıda sözünü ettiğimiz değişimin öncülüğünü üstleneceğimizi, futbolun sadeliğinden doğan güzelliği insanlara aktaracağımızı düşünüyoruz.” dedi.

    Gençleri her dönemin vazgeçilmezi olan futbola kazandırmak istediklerini ifade eden Argun, “İşsizlik, ailelerin içinde bulundukları maddi imkansızlıklar ve dolayısı ile eğitime olan ilgisizlik Doğu Anadolu ve Güney Doğu Anadolu Bölgelerindeki çocukları sokaklardaki yaşama ve teröre yönlendirmekte. Öncelikli hedefimiz yetenekli gençlerimizi hem futbola hem de eğitime özellikle topluma faydalı birer birey olarak kazandırmak. Her ilde 5 gün boyunca Teknik Direktörler tarafından elemeler yapılacak. Elemelerde seçilen oyucular hafta sonu yapılacak il finaline katılmaya hak kazanacaklardır. Bu elemeler esnasında anlaşmalı televizyon kanalı çekimler için hazır bulunacaktır. İl finalinde ünlü bir teknik direktör veya yıldız futbolcu bulunacaktır. Katılım gösteren teknik direktör veya yıldız futbolcular her il için farklı seçilecektir. İl finali o gün televizyon kanalında elemeler sırasındaki görüntülerle birlikte yayınlanacaktır. İl finallerinde seçilen oyuncular bölgeler bazında gerçekleşecek çeyrek finale katılmaya hak kazanacaklardır.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar