Türkiye Finallerinde Adanayı temsil edecek

Eğitim öğretim kalitesinin yanı sıra sportif aktivitelerde de girdikleri her yarışmadan başarılı sonuçlarla dönen Özel Burç Çukurova Orta Okulu, Oryantiring sporunda da kendini gösterdi. İl müsabakalarında şampiyon olan Burç Çukurova...

Google Haberlere Abone ol
Türkiye Finallerinde Adanayı temsil edecek

Eğitim öğretim kalitesinin yanı sıra sportif aktivitelerde de girdikleri her yarışmadan başarılı sonuçlarla dönen Özel Burç Çukurova Orta Okulu, Oryantiring sporunda da kendini gösterdi. İl müsabakalarında şampiyon olan Burç Çukurova Oryantiring takımı, grup müsabakaları için gittiği Malatya’da da 2. olarak Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı.

Malatya İnönü Üniversitesi'nde gerçekleştirilen oryantiring grup birinciliği yarışmalarına 16 ilden 42 takım, 164 sporcu katıldı. Adana’yı temsil eden Özel Burç Çukurova ortaokul yıldız erkekler takımı grup 2.liğini kazanarak 8 Haziran’da Nevşehir’de yapılacak olan Türkiye finallerine katılmaya hak kazandı.

Okul Müdürü İlhami Kara, oryantiring sporunu bu yıl başlattıklarını kaydederek, "Okullarımızda oryantiring sporuna yoğun bir ilgi var. Bir doğa sporu olarak kabul ettiğimiz bu spor hızlı karar verme özgüven duygularını arttırmakta ayrıca yön bulma hedefe ulaşma, doğayla iç içe olma fırsatı vermektedir.” dedi.

Yarışmaların çok heyecanlı geçtiğini aktaran Kara, "Takımımızın elde ettiği başarı ise bizi ayrıca sevindirdi. Ancak, biz Burç ailesi olarak hep şampiyonluk hedefindeyiz. Yeni başlattığımız bu spor dalında daha çok başarılar elde edeceğimize inanıyorum." diye konuştu.

Kara, oryantiring sporunu 7'den 70'e herkesin yapabileceğini de belirterek, öğrenci ve velilere yönelik etkinlikler düzenleyeceklerini kaydetti. Kara, yarışmalarda dereceye giren öğrencileri Selim Orhan Bursa, Çağrı Demirörs, Mert Can Şimşek ve beden eğitimi öğretmeni Ömer Cevahir’in finallerde de başarılı olacağına inandığını sözlerine ekledi.

CİHAN

Yorumlar