Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışması’nda ödül alan projeler sergileniyor

Bursa Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) tarafından bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışması’nda ödül alan 31 proje izlenime açıldı. Tasarım yarışmasının sektör dışındaki ilgililere de...

Google Haberlere Abone ol
Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışması’nda ödül alan projeler sergileniyor

Bursa Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği (UTİB) tarafından bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışması’nda ödül alan 31 proje izlenime açıldı.

Tasarım yarışmasının sektör dışındaki ilgililere de ulaşmasını sağlayacak olan sergi, Vali Münir Karaloğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi ile Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ve UTİB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay’ın katılımıyla açıldı.

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşen açılışa, UTİB Yönetim Kurulu üyelerinin yanı sıra, yarışmada dereceye giren eser sahipleri, akademisyenler ve çok sayıda ziyaretçi katıldı.

16 Mayıs ve 15 Haziran 2014 tarihleri arasında ziyaretçilerin beğenisine sunulacak toplam 31 projenin yer aldığı serginin açılışında konuşan TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, 2023 hedefleri doğrultusunda her sektörde tasarım, markalaşma, Ar-Ge ve inovasyonun önemli olduğunu hatırlattı.

BTSO ve UTİB Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay ise, ev tekstilinde, ulusal ve uluslararası projeleri yatırımcılarla buluşturmak ve sektöre kazandırmak amacıyla başlattıkları Türkiye Ev Tekstili Tasarım Yarışması’nın amacına ulaştığını söyledi.

Ödüllü projelerin sektörün geleceğine yönelik olumlu etkileri olacağına inandıklarını da aktaran Burkay, UTİB olarak, tekstilin her dalına yönelik yatırımlarının ve desteklerinin süreceğini de ifade etti. Sergilenen eserleri tek tek inceleyen Bursa Valisi Münir Karaloğlu ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe de başarılarından dolayı ödüllendirilen tasarım sahiplerini tebrik ettiler.

CİHAN

Yorumlar