Türkiye Diyanet Vakfı'nın yardımları arttı

Türkiye Diyanet Vakfının (TDV), yurtdışına yaptığı yardımlar, geçen yıl yüzde 48,9 oranında artarak 53,24 milyon dolara ulaştı.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye Diyanet Vakfı'nın yardımları arttı

TDV Genel Müdürü İsmail Palakoğlu, AA muhabirine, vakfın vatan arasında ve dışında yaptığı çalışmaları değerlendirdi. Vakfın, din hizmetlerinin daha geniş kitlelere ulaşması ve dini hizmetlerde vazife alacak neslin yetiştirilmesi amacıyla 40 sene evvela kurulduğunu anımsatan Palakoğlu, TDV'nin eğitim, kültür, sosyal, hayri ve dini hizmetlerle uluslararası insani yardım çalışmalarına kadar geniş bir bölgede dil, din, soy ve cinsiyet gözetimi yapmadan çalışmalarını sürdürdüğünü anlattı. Palakoğlu, vakfın, yurtiçinde 996 şubesi ve 102 ülkedeki faaliyetleriyle Türkiye'nin dünyadaki iyilik hareketine dönüştüğünü dile getirerek, ülkenin gelişimi doğrultusunda TDV'nin son zamanlarda yaptığı çalışmaların tüm kesimlerin beğenisini kazandığını söyledi.

'EN ÇOK YARDIM YAPAN ÜLKEYİZ'

Türkiye'nin, Gayri Safi Milli Hasıla (GSMH) gelirlerine göre, 2013'te 4,3 milyar dolar hariç yardımla en iyi yardım oluşturan vatan olduğunu hatırlatan Palakoğlu, şöyle konuştu: Vakfın yurtdışına yaptığı yardımlar, 2014 yılında yüzde 48,9 oranında arttı. TDV, 2014 yılında yurtdışına 53,24 milyon dolarlık insani yardım yapmıştır. Yeryüzünde iyiliğin egemen olması misyonu, memleketimizde ve yedi kıta insanlığın hizmetinde bir vakıf olma vizyonuyla devinim eden TDV, yurtiçinde ve dışında eğitim faaliyetlerine öncelik vermekte, hayri ve sosyal çalışmalar yürütmekte, Diyanet İşleri Başkanlığı hizmetlerine destek vermenin yanı paradigma kültürel faaliyetleri ile İslam Ansiklopedisi ve Hadislerle İslam benzeri nadide eserleri varlıklı kültür hazinemize kazandırmıştır.

'BÜTÜN MAĞDURLARIN YARDIMINA KOŞUYORUZ'

Palakoğlu, 2010-2014 yıllarında, vatan dışı ve içine yönelik insani yardım faaliyetleri için 292 milyon lira tutarındaki katkısı gereksinim sahiplerine ulaştırdıklarına dikkati çekti. Geçen sene ramazanda, Türkiye ve 47 ülkenin 232 branşında iftar sofraları kurduklarını anımsatan Palakoğlu, "7 milyon lira tutarında katkısı 1 milyon kişiye ilettik. 2014'te 135 bin 394 pay kurbanı, memleketimizde 174 il ve ilçede, yurtdışında ise Balkanlar'dan Filistin'e, Kafkasya'dan Afrika'ya, Türk Cumhuriyetleri'nden Latin Amerika'ya ve Uzak Doğu ülkelerine kadar geniş bir coğrafyada gereksinim sahiplerine ulaştırdık" ifadelerini kullandı.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar