Türkiye darbeye karşı meydanlarda

İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere Türkiye'nün bütün şehirlerinde halk darbeye karşı nöbet için meydanlara indi

Google Haberlere Abone ol
Türkiye darbeye karşı meydanlarda
Darbeci askerler tarafından dün akşam yapılan darbe girişimine başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanında halk bu akşam da meydanlara indi. İstanbul'da sabah saatlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın halkı meydanlara çağırmasından itibaren akşam saatlerine kadar halk akın akın meydanlara doğru yürüdü. Ankara ve İzmir'de de halkı şehirlerin en büyük meydanlarında toplanarak 'darbeye karşı nöbet'e başladı. Ankara'da Genelkurmay Başkanlığı ve 4. Ana Jet Üssü'ndeki operasyonların sona ermesinden sonra bir açıklama yapan Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, kontrol dışında hiçbir kurumun ve noktanın bulunmadığını açıkladı; ancak 'henüz tehlike'nin geçmediğini belirterek halkı sokaklarda beklemeye davet etti. TBMM Genel Kurulu'ndaki toplantıdan sonra bina önündeki halka seslenen Başbakan Binali Yıldırım da yaptığı konuşmada vatandaşları bu akşam meydanlara çağırdı. 

Ankara Kızılay Meydanı'nda toplanan yüzbinlerce vatandaş alanı tıklım tıklım doldurdu. Ankara'daki kalabalığa Ankara Milletvekilleri tarafından konuşmalar yapılıyor. Ankara Milletvekilleri vatandaşlara, gösterdikleri direniş için teşekkür etti. 

Ankara'daki meydanlarda toplanan vatandaşların "idam isteriz" şeklinde sloganlar attığı görüldü. 

İstanbul'da Taksim Meydanı'nı dolduran yüzbinler hala alana akın etmeye devam ediyor. İstanbul'da bazı kritik noktalarda da vatandaşlar nöbet tutmaya devam ediyor. 

İzmir'de vatandaşlar, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimini protesto etti. Konak Meydanı'ndaki saat kulesi etrafında Türk bayrakları ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın posterleriyle toplanan binlerce İzmirli, dün gece olduğu gibi bugün de darbe girişimine tepki gösterdi.

Meydanda 20.00'den itibaren toplanmaya başlayan İzmirliler, "Asker kışlaya", "Türkiye burada, darbeciler nerede", "Recep Tayyip Erdoğan", "Dik dur, eğilme, bu millet seninle", "Ya Allah Bismillah Allahuekber", "İdam isteriz" ve "FETÖ'ye idam" sloganları attı.

Alanın etrafına "Darbeye karşı tek ses tek nefes", "Darbecilere karşı bu kez milli irade kazandı" ve "Türkiye'yi seviyorum, darbeye karşı duruyorum" pankartları, İzmir Vilayet Konağı'na da Türk bayrağı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ve Başbakan Binali Yıldırım'ın posterleri asıldı.

Kalabalığa katılım akşam ezanına doğru artarken, sürücüler araçlarıyla konvoy oluşturup korna çalarak protestolara destek verdi. İzmir'deki birçok sivil toplum kuruluşu, dernek ve sendikaların da destek verdiği "Demokrasi nöbetinde" FETÖ'nün darbe girişiminde şehit olan vatandaşlar için Fatiha Suresi okundu.

Dev ekranların kurulduğu alanda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın İstanbul'dan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın da Ankara'dan yaptığı konuşma canlı yayımlandı.

Yorumlar