Türkiye, bilişimde güvenlik ve insan kaynağı sorunu ile hedefe yürüyor

Dünyanın en hızlı büyüyen sektörü bilişim, Türkiye’de de büyük bir ivme yakaladı. Bilişim Sektörü İş Adamları Derneği (BİSİAD) Yönetim Kurulu Üyesi Dağhan Uzgur, Pazar büyüklükleri ile ilgili bilgi verirken, hedefe emin adımlarla...

Google Haberlere Abone ol
Türkiye, bilişimde güvenlik ve insan kaynağı sorunu ile hedefe yürüyor

Dünyanın en hızlı büyüyen sektörü bilişim, Türkiye’de de büyük bir ivme yakaladı. Bilişim Sektörü İş Adamları Derneği (BİSİAD) Yönetim Kurulu Üyesi Dağhan Uzgur, Pazar büyüklükleri ile ilgili bilgi verirken, hedefe emin adımlarla yürüdüklerini kaydetti.

BTvizyon tarafından bu yıl ikinci kez Bursa’da düzenlenen Anadolu toplantıları, Bursalı bilişimcileri buluşturdu. Workshop çalışmasına katılan teknoloji devleri ürettikleri uygulamaları tanıtırken, ‘güvenlik sorunu’ toplantıya damga vurdu. BİSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Dağhan Uzgur, bilişim sektörünün giderek büyüyen yapısıyla dünyada fark oluşturan ülkelerin başarılarındaki katkısının açıkça görüldüğünü söyledi. Bilişim teknolojileri pazarının her yıl yüzde 4 oranında büyüdüğünü belirten Uzgur, "2013 yılında pazar, 2,7 trilyon Euro seviyelerine ulaştı. Türkiye’de bu rakam bu kadar yüksek değil ama 2023 hedeflerinde bizim kat etmemiz gereken yol oldukça fazla." dedi.

Hayatın her alanında yazılımın öneminin arttığını vurgulayan Dağhan Uzgur, "Ürünlerin satış fiyatını ve ürünlerden elde edilecek kar miktarını, ürünlerin ne kadar akıllı olduğu belirliyor. Yani bir ürünün fiyatını üründe ne kadar bilişim teknolojisi kullanıldığı belirliyor. Sektörün 2023 yılında 160 milyar dolarlık bir büyüklüğe ulaşması bekleniyor. Bu da Türkiye’de yılda yüzde 15’lik bir büyüme demek oluyor." şeklinde konuştu.

Uzgur, başta ‘Bursa Yazılım Vadisi’ olmak üzere pek çok projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, “Daha çok üretmemiz, daha çok satmamız, daha çok katma değer oluşturmamız gerekiyor. Ancak bir yandan da sektörün temel ihtiyacı olan insan kaynağını da yetiştirmemiz gerekiyor.” diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar