Türkiye Afrin'e Kürt bir vali atayacak

Yerel meclisin kurulmasının ardından ileri gelen bir temsilci Türkiye tarafından vali olarak belirlenecek. Çoğunluğunu Kürtlerden oluşan temsilcilerin arasından seçilecek kişinin de Kürt olması bekleniyor.

Google Haberlere Abone ol
Türkiye Afrin'e Kürt bir vali atayacak

Afrin'in ABD destekli teröristlerden temizlenmesiyle şehir hayatının normale dönmesi için çalışmalar başladı. Şehre Türkiye'nin vali atayacağı bildirildi.

TSK ve ÖSO güçleri iki aydan kısa sürede ele geçirdiği ve ABD destekli teröristleri temizlediği Afrin’de yeni dönem başlıyor. Türkiye, Afrin’in yeniden inşası için aktif rol oynayacak.

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında terör örgütü PYD/PKK'dan temizlenen Afrin bölgesinde Afrin'de ilk hedef yeni yönetim kurmak. Yerel meclisin kurulmasının ardından ileri gelen bir temsilci Türkiye tarafından vali olarak belirlenecek.

Sadece yönetim değil eğitimde de çalışmalar hız kazandı. Çocukların eğitim-öğretimden geri kalmaması ve geleceğe en iyi şekilde hazırlanması için birçok okul, Türkiye'nin desteğiyle onarılıyor.

Mehmetçik, Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Afrin merkezini teröristlerden temizlemesinin ardından halkın can ve mal güvenliğinin korunmasına yönelik tedbirleri artırdı. Bu kapsamda Türk Silahlı Kuvvetleri unsurları, ilçe merkezinde gece devriye görevine başladı.

Öte yandan ÖSO şehrin güvenliğiyle ilgili çalışmalar yürütmeye başladı. Şehirdeki güvenliği ÖSO ile sağlanacağı, bu sırada yerel polis güçlerinin eğitileceği ifade ediliyor.

AFRİN'E 1000 POLİS

Zeytin Dalı ile huzura kavuşan bölgede halk evlerine kafileler halinde dönerken, güvenliği ise yakında tamamen Afrinli polisler sağlayacak. Geçtiğimiz günlerde Gaziantep’te yapılan Afrin Kurtuluş Kongresi’nde belirlenen 30 kişilik yerel mecliste yer alan ve Bağımsız Suriye Kürtleri Derneği’nin de başkanlığını yürüten Abdülaziz Temo, ilk etapta Afrinli bin kişinin Türkiye tarafından eğitileceğini ve bu polislerin bölgede görevlendirileceğini açıkladı. Yeni Şafak’a konuşan Temo, “Afrin ilçe merkezinde kontrolün sağlanmasından sonra aşayişi gençler sağlayacak. Türkiye, 3-6 aylık bir sürede bin Afrinliye asayiş, güvenlik, emniyet eğitimi verecek. Eğitim tamamlandıktan sonra Afrin merkezi ve 300 üzerindeki köyü gerçek sahipleri koruyacak. Bu sürede boşluk oluşmaması için güvenliği Türk askeri sağlayacak. Türk askeri bizim kardeşlerimiz” dedi. Terör örgütünün baskıları nedeniyle bölgeyi terk edenlerin yeniden evlerine döneceğini bildiren Temo, düzenli hayata geçecek Afrin’in dünyaya örnek olacağını kaydederek şunları söyledi:

DÜNYAYA GÖSTERECEĞİZ

“İnsanlar geldikçe huzuru ve güveni hissedince şehir dışındaki akrabalarına, arkadaşlarına anlatacak. Bunu duyanlar da kendi toprağına dönecek. Burası dünyaya örnek olacak. Afrin’de Suriye halkının nasıl bir hayat istediğini dünyaya göstermek istiyoruz. Huzurlu şekilde, insan haklarından biz de faydalanmak istiyoruz. Bunu Afrin’deki yaşamla göstereceğiz. Münbiç’in, Tel Rıfat’ın, Rasulayn’ın, Kamışlı’nın ve Rakka’nın da terör örgütünden temizlenmesini istiyoruz. Bunu yapacak tek güç Türkiye ve tek ümidimiz Türkiye’dir. Türk askeri sivilleri hedef almıyor. Türk askerinin tek hedefi terör örgütü PKK ve DEAŞ’tır. PKK’nın DEAŞ’tan farkı yoktur.”

Yorumlar

ahmet hani afrinin %55 i araptı ne kürt valisi yanlışlık var bu işte