Türkiye 2'ncisi Fethiye FEM'den çıktı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bulunan Altınbaşak FEM Dershanesi, Türkiye ikincisi çıkartarak Fethiye'nin ve Muğla'nın gururu oldu.2014 LYS (Lisans Yerleştirme Sınavı) sınav sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı. YGS ve LYS sınavlarında...

Google Haberlere Abone ol
Türkiye 2'ncisi Fethiye FEM'den çıktı

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bulunan Altınbaşak FEM Dershanesi, Türkiye ikincisi çıkartarak Fethiye'nin ve Muğla'nın gururu oldu.

2014 LYS (Lisans Yerleştirme Sınavı) sınav sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı. YGS ve LYS sınavlarında her yıl büyük başarılara damgasını vuran Fethiye Altınbaşak Fem Dershanesi bu yıl da başarısını Türkiye 2'ncisi çıkararak perçinledi. Fethiye Altınbaşak FEM Dershanesi ve Ömer Özyer Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencisi olan Burak Zabun, Y-MF2 puan türünde Türkiye 2'ncisi oldu. Zabun ayrıca Y-MF1puan türünde Türkiye 3'ncüsü ,Y-YGS4 ouan türünde Türkiye 4'ncüsü,Y-YGS2 puan türünde Türkiye 6'ncısı, Y-YGS-5 Türkiye 6.sı ,Y-YGS-6 puan türünde de Türkiye 12.si olarak tüm puan türlerinde Türkiye’de ilk 100’e girmeyi başardı.

Burak Zabun'un 2014 LYS sınavında da Türkiye 154'ncüsü olduğunu hatırlatan Fethiye Altınbaşak FEM Dershanesi Müdürü Alim Bitim, alınan başarının kendilerini mutlu ettiğini söyledi. 23 Mart tarihinde gerçekleştirilen Yükseköğretime Geçiş Sınavı (2014-YGS) ile başlayan ve Lisans Yerleştirme Sınavı (2014-LYS) ile sona eren sınav sürecinin öğrenciler kadar kendilerini de heyecanlandırdığını aktaran Bitim, şöyle konuştu: Öğrencimizden bu başarıyı açıkçası bekliyorduk. Bir yıllık disiplinli çalışması bu başarının ipuçlarını bize vermişti. Üstün gayretiyle diğer öğrencilerimize de örnek oldu. Tabi burada öğretmenlerimizi tebrik ediyorum, onlar da bu başarıda önemli bir paya sahiptir. Ayrıca öğrencimizin ailesini de tebrik ediyoruz öğrencimize verdikleri desteklerden ve bize güvendiklerinden dolayı. Biz bundan sonraki süreçte de Fethiye’mizin bize emanet ettiği çocukları, bizim çocuklarımızı, en iyi yerlere getirmek için elimizden gelen gayreti göstereceğiz."

YGS sınavında başarılı olan öğrencilerin tercih döneminde de yanlarında olacaklarını açıklayan Alim Bitim, Fethiye içinden veya dışından kendilerine gelen tüm öğrencilere tercihler konusunda yardımcı olacaklarını kaydetti. Tercih döneminde dershanede görevli bütün öğretmenlerin öğrenciler için dershanede olacağını aktaran Müdür Bitim, tercihlerin 7-17 Temmuz 2014 tarihleri arasında yapılacağını hatırlattı.

CİHAN

Yorumlar