Türker: Öz’e düzmece evrak hazırlanıyorsa, sıradan insanın güvencesi kalmamıştır

DSP Genel Başkanı Masum Türker, yolsuzluk soruşturmasının başında bulunan Savcı Zekeriya Öz hakkında ‘düzmece evrak hazırlanarak şaibe altına sokulmak’ istendiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Türker: Öz’e düzmece evrak hazırlanıyorsa, sıradan insanın güvencesi kalmamıştır

DSP Genel Başkanı Masum Türker, yolsuzluk soruşturmasının başında bulunan Savcı Zekeriya Öz hakkında ‘düzmece evrak hazırlanarak şaibe altına sokulmak’ istendiğini söyledi. Türker, “Dün erk olarak baş tacı edilen bir savcı, eğer bugün eleştirilebiliyorsa sıradan bir insanın ülkemizde güvenliği kalmamış demektir.” dedi.

Masum Türker, Bursa'da, Büyükşehir Belediye Başkan adayı tanıtım toplantısına katıldı. Büyükşehir Belediye başkan adayı olarak Murat Özbilge’yi açıklayan Türker, belirlenen 8 ilçe belediye başkan adayını da kamuoyuna tanıttı.

“ÖZ, DÜZMECE EVRAKLARLA ŞAİBE ALTINA SOKULUYOR

Türkiye’de yaşanan güncel tartışmalara da değinen Masum Türker, savcı Zekeriya Öz hakkında ortaya atılan ‘tatil’ iddialarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Türker, şunları dile getirdi: "Birkaç yıl öncesine kadar hükümetin, Başbakan'ın göz bebeği gibi baktığı, hatta Yargıtay üyesi yapmak istedikleri İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Sayın Zekeriya Öz, bugün onu öven hükümet tarafından eleştirilirken, daha bakıldığı zaman düzmece olan evraklarla da ciddi bir şekilde şaibe altına sokulmaktadır. Dün erk olarak baş tacı edilen bir savcı, eğer bugün eleştirilebiliyorsa sıradan bir insanın ülkemizde güvenliği kalmamış demektir.”

“BUNLAR SAVCIYA YAPILIYORSA, SIRADAN VATANDAŞA HER ZAMAN YAPILIR”

Öz hakkındaki belgelerin düzmece olduğu vurgulayan Türker, şöyle devam etti: “Nitekim Sayın Öz ile ilgili belgeler yayınlandığı zaman, daha bakar bakmaz bu belgelerin düzmece olduğunu anlamak mümkündü. Belge ve faturalardaki bütün yazılışlar İngilizce fakat tarih Türkçe, ‘Ekim ayı’ diye yazılmış. Belli ki bu belgeler Türkiye’de oturulmuş masa başında hazırlanmış ve amaca da ulaşılmış. Görev yeri değiştikten sonra bunu yayınlayanlar bunun Türkiye’de hazırlandığını da açıkça söylüyorlar. Sayın Zekeriya Öz’e ne olup olmadığını değerlendirmek ayrı bir durum. Bu olgu, bir savcı için yapılabiliyorsa sıradan bir vatandaş için her zaman yapılacağını gösteriyor. Peki bunlar neden oluyor, eğer bir ülkede demokrasi yok edilirse, demokratların konuşması engellenirse ve bunlar hep bir çatı altında toplanılıp farklı bir yapı yapılmak istenirse bugün karşılaştığımız durumun daha beteriyle karşılaşırız.”

“HÜKÜMET KENDİSİNİ İKTİDARA TAŞIYANLARA SIRT ÇEVİRİYORSA…”

Bugün Türkiye’de yaşananların ‘Hükümet ve Cemaat’ kavgası olarak sunulduğuna dikkat çeken Türker, şunları ifade etti: “Cemaatin, hükümetin iktidar olması için geçmişte çok büyük yardımlar yaptığını herkes biliyor. Ama bu hükümet kendisini iktidara taşıyan gruplara bile sırt çevirebiliyorsa, onların dershanelerini kapatmak istiyorsa, onların açtığı okulların üzerine gitmek istiyorsa ve onların yakını olduğuna karar verdiği kendince kadroları değiştirmek istiyorsa, o zaman onların yanında yer almamış, onlara muhalefet olmuş insanların hiçbir güvencesi kalmaz. Bu hükümet herkesi alır, önüne katar ve bilmediğimiz sonuçlara götürür.” CİHAN

Yorumlar